Samen besparen lukt toch

Het is Jan Kees de Jager gelukt… ik vind het bijzonder! Er is akkoord over een pakket aan bezuinigingen tussen CDA en VVD, met GroenLinks, D66 en de ChristenUnie. Daarmee is er een kamermeerderheid en kan onze minister van Financiën toch nog op tijd een acceptabele begroting indienen in Brussel. Wel op het nippertje, maar toch. 

Ik heb niet zoveel met politiek. Maar dit vind ik dan toch wel heel fascinerend. Dat het zulke uiteenlopende partijen toch lukt om samen te besparen. Dat het kennelijk wél kan, als de nood hoog genoeg is. En dat kun je dan ook wel weer vertalen naar jouw eigen kleine begroting. Binnen jouw eigen huishouding. Als daar bezuinigd moet worden, moet je dat ook samen doen. Er samen over eens worden op welke uitgaven bespaard kan worden, en berekenen hoeveel dat dan oplevert. Er misschien voor kiezen dan iets meer uit te geven aan iets specifieks, als dat voor de ander heel belangrijk is. Omdat die dan bereid is mee te werken aan besparen op dingen waar je anders altijd maar ruzie over krijgt.

Die politiek toch… het is net een gezin…

Lees ook:Meer met je geld!
Lees ook:Basics voor besparen 2 : Inzicht geeft uitzicht
Lees ook:Het is zó goedkoop…
Lees ook:Basics voor besparen 7 – Budgetteren
Lees ook:Gewoon zelf nadenken ipv naar TV programma!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.