Postordernieuws: Neckermann failliet

De postorderwereld is een beetje dubbel vind ik. Aan de ene kant ben ik dol op online dingen kopen, helemaal als ze dan flink goedkoper zijn dan in de winkel. Aan de andere kant zijn de professionele postorderbedrijven zó dol op betalen in termijnen, dat daardoor veel mensen in de geldproblemen komen. En daar ben ik natuurlijk geen fan van. Nu gaat zo’n postorderbedrijf zelf ten onder aan financiële problemen: Neckermann gaat failliet. Of nou ja… bijna… het Duitse bedrijf heeft uitstel van betaling aangevraagd.

Zo’n faillissement is natuurlijk heel naar. Een heleboel mensen verliezen hun baan, dat ten eerste. Dan de klanten die een bestelling hebben lopen. Hoe gaat dat? Als je vooruitbetaald hebt moet je maar hopen dat je jouw bestelling nog krijgt. Formeel word je dan schuldeiser en kun je misschien fluiten naar je centen. En je bestelde spullen.

Ben je ook je schuld kwijt als je nog iets te betalen hebt aan Neckermann? Nou nee… die schulden worden juist wel ingevorderd, want dat geld is nodig om de schuldeisers zoveel mogelijk van uit te betalen. Zouden ze ook in één keer opgeëist kunnen worden? Dat weet ik eerlijk gezegd niet maar hoop het niet. Dat zou dan extra problemen betekenen voor de mensen die er aankopen met termijnbetaling hebben gedaan, omdat ze die niet in één keer konden betalen.

Wat overigens ook nog kan, is dat er een investeerder gevonden wordt waarmee Neckermann een doorstart kan maken. Dan loopt het allemaal met een sisser af.

Ter info direct een reactie van Neckermann op Twitter:

@GeldKennis Hoi, dit betreft Duitsland. Wij hebben geen uitstel van betaling aangevraagd, zijn niet failliet. Je kan gewoon bestellen.

 

Lees ook:Neckermann failliet: besteld en al betaald?
Lees ook:Kan dat zomaar, dat Neckermann?
Lees ook:En toen ging de leverancier failliet…
Lees ook:Belastingaangifte klaar…geld binnenhalen?
Lees ook:Enige compensatie voor Neckermann-gedupeerden

2 reacties op “Postordernieuws: Neckermann failliet

  1. bea

    Niet bestellen bij Neckermann, de bestellingen die vanuit Duitsland geleverd moeten worden, die krijg je gewoonweg niet, zou vandaag een bestelling geleverd krijgen,maar daar kon ik naar fluiten en niet eens even een bericht gehad van Neckermann zelf, nee ik moest eerst even 10 min bellen met ze (30 ct p min) om erachter te komen dat ik voor niks vrij had genomen en mijn besteling niet geleverd kreeg vandaag. ONBESCHOFT gewoon!

      /  
  2. Anneke

    Hoezo kan een groot bedrijf nooit helemaal failliet gaan? DSB was ook een groot bedrijf…als een bedrijf niet meer aan z’n verplichtingen kan voldoen en er geen andere oplossingen zijn, gaat ook een heel groot bedrijf gewoon failliet hoor!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.