Overzicht…inzicht…rust

Wie zich bezighoudt met besparen, doet dat vaak omdat het lastig is om rond te komen. Aan het eind van elke maand rood staan op je rekening, dat is gewoon niet fijn. Dan besef je dat er meer geld uitgaat dan er inkomt, en dat kan alleen maar tot problemen leiden. Dat je dan aandacht gaat besteden aan besparen, is een prima stap! Maar er zou er één voor moeten zitten…

Als je inziet dat je meer uitgeeft dan ontvangt, is het verstandig om dat eerst eens even goed in beeld te gaan brengen. Simpelweg optellen welke bedragen je iedere maand krijgt (inkomsten zoals salaris, uitkering, toeslagen, kinderbijslag, alimentatie…) en optellen welke bedragen je uitgeeft. Die uitgaven kun je dan het beste splitsen, maar daar ga ik het later verder over hebben. Het begin is dat je op een rijtje zet waar je geld elke maand heen gaat. Dat overzicht geeft al een stuk inzicht, en inzicht geeft rust. Zodra je weet hoe het zit met je inkomsten en uitgaven kun je gaan kijken wat eraan veranderd kan worden.

Lees ook:Basics voor besparen 2 : Inzicht geeft uitzicht
Lees ook:Basics voor besparen 3 : Meer inkomsten mogelijk?
Lees ook:Betaal cash en niet met pin
Lees ook:Krijg inzicht in je uitgavenpatroon, houd online een gratis huishoudboekje bij
Lees ook:Het is zó goedkoop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.