Handwerken: haken, breien, naaien… helemaal hip!

Heel eerlijk: als je mij een halfjaar geleden gezegd had dat ik het nu heerlijk zou vinden om een beetje te zitten haken… ik had je voor gek verklaard! Maar toch is het waar. Ik heb behoorlijk wat gehaakt in de zomervakantie en ben nu begonnen met van die leuke kleine amigurumi poppetjes. Het is echt vrijetijdbesteding. Een weekend op de camping betekent lekker veel haken. Gewone doordeweeks raak ik het weinig aan, maar wat is het heerlijk om op de bank te zitten met dat handwerkspul.

En breinaalden heb ik ook al liggen. Oók leuk om weer eens te doen, breien. Heel vroeger breide ik nog weleens, maar dat was toch echt in m’n tienerjaren geloof ik. M’n jongens vinden het wel een geweldig idee als ik een trui voor ze ga breien. Nou, of het zo ver komt weet ik niet, maar het zou zomaar kunnen. Naaien – zover ben ik nog niet. Ik heb niet eens een naaimachine. En toch – ook dat sluit ik niet uit, dat ik daar een keer aan ga beginnen.

Ik doe het niet omdat het geld bespaart. Tot nu toe geef ik er vooral geld aan uit. Maar het kán natuurlijk wel heel goed: geld besparen door je kleding en dingen als sjaals, mutsen, truien, hesjes en weet ik veel wat zelf te maken. En cadeautjes voor anderen. Je maakt originele dingen die er prachtig uitzien (na wat oefening tenminste) en die je aan wol of garen niet veel hoeven te kosten. Niet proberen de tijdinvestering in de kosten mee te nemen, want de tijd is juist hobby en ontspanning. Hoe mooi: een gratis hobby die je goedkope spullen oplevert.

Je kunt er ook een sociaal gebeuren van maken. Met anderen samen om een tafel lekker fröbelen. Dat kan thuis met vriendinnen, of bijvoorbeeld in een CreaCafé met zomaar iedereen. Kun je nog les krijgen ook, als je het allemaal eerst nog moet leren. Vragen stellen als je ergens even niet uitkomt. En ideeën  opdoen bij anderen voor nieuwe werkstukken. Fijn hoor, zo’n nieuwe hobby. En het is nog hip ook.

Lees ook:Nog nieuwe bespaartips?
Lees ook:Coole Aanbieding app!
Lees ook:Jezelf belonen mag best
Lees ook:Belangrijke – en vrolijke – bespaarlessen
Lees ook:Besparen? Maak een plan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.