Voed je kinderen op!

Je kent het vast wel. Kinderen in winkels die dreinen om hun zin te krijgen. Vooral in de Bart Smit of Intertoys. Moeders die zich kapot schamen en er maar aan toegeven omdat ze van het gezeur af willen zijn. En wat voor signaal geven ze daarmee af?

Als je meer dan genoeg geld hebt moet je op zich natuurlijk lekker zelf weten of je je kids aanleert dat ze met gezeur krijgen wat ze willen. Opvoedkundig is het een behoorlijke misser. Niet alleen creëer je op die manier kinderen die leren dat ze met zeuren en dreinen, misschien zelfs gillen en stampen, alles voor elkaar krijgen. Je grijpt ook volledig naast de uitgelezen kans om de kids een beetje financieel bewust te maken.

Dat bewust bezig zijn met dat dingen geld kosten, daar kun je in mijn ogen niet vroeg genoeg mee beginnen. Niet pas als ze kunnen rekenen. Welnee, gewoon vanaf het moment dat het ook maar enigszins tot ze doordringt wat je zegt. Rekenen met geld komt later wel. Net als sparen. En keuzes maken.

En heb je niet meer dan genoeg geld? Dan is het niet alleen opvoedkundig nodig om duidelijke grenzen te stellen in wat er wel en niet gekocht wordt. Jouw eigen banksaldo heeft het dan gewoon ook keihard nodig. Dus wil je geld besparen? Voed je kinderen dan eens zo op dat ze snappen dat nee ook werkelijk nee is. Dat gillen, schreeuwen, stampen, zeuren en dreinen niet helpt en alleen maar vervelende gevolgen heeft. Geen positieve zoals dat je voor ze koopt wat ze zo graag willen.

Lees ook:Besparen op je kinderen
Lees ook:Alle kinderen naar buiten!
Lees ook:Besparen op ijsjes
Lees ook:Kassa voor Koningsdag
Lees ook:Gratis seminar Kinderen en geld

2 reacties op “Voed je kinderen op!

 1. Ineke

  Best een beetje kort door de bocht dit verhaal. Het is echt niet altijd slechte opvoeding dat kinderen huilen en dreinen in de winkel. En nee ik heb geen kinderen dus boel me niet persoonlijk aangesproken. ;) beetje kort door de bocht oordeel dit., best jammer…..

    /  
 2. Anneke Ranzato-Versloot

  Eens hoor Ineke, het is niet altijd slechte opvoeding als kinderen huilen en dreinen in de winkel. Ik heb er zelf twee…en dat zijn echt geen engeltjes.
  Wel slechte opvoeding vind ik om ze dan hun zin te geven. Of is dat ook kort door de bocht?

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.