Volle prijs voor pretpark? Nee joh!

Elke keer schrik ik nog steeds als ik de ticketprijzen zie voor pretparken. Vandaag nog. Langs de weg een coole poster voor Walibi. Bestel je kaarten online… vanaf maar € 27,50. Máár € 27,50? Dat zou ik toch niet máár willen noemen. Dat kost je voor een  gezin met papa, mama en twee kids máár € 110. Om binnen te komen.

Enigszins verdedigend denk ik dan ook weer: je hebt wel een hele dag toegang tot alle attracties natuurlijk. Zoveel rondjes attracties op de kermis – dan ben je nog wel wat meer kwijt. Dat is ook weer zo. Maar toch. Wat een geld.

Goed nieuws is dan wel weer dat er voor pretparken en andere populaire attracties zoveel kortingsacties lopen, dat het eigenlijk idioot is om de volle mep te betalen aan de kassa. Vorig week was het wel even lachen met een actie voor Slagharen. Via de Duitse versie van de site kon je kaarten bestellen voor € 3 per persoon. Kijk, dan wordt het leuk. Helemaal als je toch al in de planning had zitten om naar Slagharen toe te gaan in deze vakantie. Het ging dan ook hard rond op internet.

Maar zo krijg je ook kortingskaarten voor pretparken bij supermarkten en drogisten. Kun je kijken of je via Vakantieveiling.nl of een andere veilingsite een mooie deal kunt scoren. Tip: bepaal van tevoren goed wat je maximaal wilt betalen en ga daar ook niet overheen! Je zult niet de eerste zijn die zich laat verleiden tot veel te hoog bieden. Ook op Marktplaats worden vaak kaarten met korting aangeboden, al vind het persoonlijk nog wel spannend om daar dan iets mee te doen. Via Marktplaats koop ik toch liever door naar de verkoper toe te rijden.

Hoe dan ook: het is nagenoeg nooit nodig om de volle prijs te betalen voor een pretpark. Of het nou Slagharen is, Hellendoorn, Walibi, Toverland, Drievliet, Duinrell, Dolfinarium… en ga zo nog maar even door. En het grappige is: dat hoeft van die pretparken volgens mij ook helemaal niet. Als je maar komt. Maar daar ga ik in een andere blog verder op in.

Lees ook:De valkuil van het goedkope pretparkkaartje
Lees ook:Voordelige uitjes vaak veel leuker!
Lees ook:De grote voorjaarsschoonmaak – dat ruimt lekker op!
Lees ook:Opruimen met Marktplaats
Lees ook:Dure herfstvakantie?

Eén reactie op “Volle prijs voor pretpark? Nee joh!

  1. Arjan

    En anders kun je altijd nog naar Drouwenerzand. :)

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.