De valkuil van het goedkope pretparkkaartje

Nog niet zo lang geleden schreef ik al dat het pretparken worst zal zijn of jij heel weinig hebt betaald voor de toegang. Natuurlijk is het mooi binnenlopen als alle gasten zo’n € 30 betalen om naar binnen te komen. Toch ben ik er redelijk van overtuigd dat zo’n Slagharen, Walibi, MoviePark, Toverland of Duinrell net zo veel – of misschien wel meer – verdient aan degenen die voor bijna niets de toegangspoort konden passeren.

Dat is iets psychologisch. Als je het volle pond betaalt voor de toegangsprijs, is de kans groot dat je verder niet veel meer wilt uitgeven in het park. Je neemt je eigen belegde broodjes, drinken en snoepjes mee. Cadeautjes kopen in de vele shops doe je niet – deze dag heeft al genoeg gekost! Ze verdienen dus de toegangsprijs aan je, maar verder ben je zuinig.

Krijg je de kaarten cadeau, gratis of bijvoorbeeld voor de helft van de normale prijs, dan heb je het gevoel dat je enorm veel voordeel hebt gehad. Daardoor – en dat geldt natuurlijk niet voor iedereen – ben je dan veel minder kritisch op de overige uitgaven tijdens het dagje uit. Een hot dog bij een kraampje? Een slush of een ijsje? Een patatje of zelfs een hele maaltijd in een restaurant? Kan allemaal prima, de kaarten kostten immers zó weinig! En oh ja, zoek maar iets leuks uit in één van die gezellige winkeltjes. Dat geld waren we anders tenslotte kwijt geweest aan de kaartjes.

Wie écht bewust bezig is met geld en op de centen moet letten, pakt het natuurlijk anders aan. Die neemt het voordeel van de goedkope kaartjes, maar brengt de dag verder door alsof ze de hoofdprijs hebben gekost. Dus toch broodjes en drinken mee. Toch geen aankopen in de shops. Dan heb je pas écht een goedkoop dagje uit.

Zie het alleen maar eens voor elkaar te krijgen. Die parken staan bol van de verleidingen, zowel op het gebied van eten en drinken, als allerlei leuke spullen om mee naar huis te nemen. Verleidingen die je zelf misschien wel prima kunt weerstaan – maar hoe zit het met de kinderen? Die worden gebombardeerd met allerlei lekkers en moois dat ze allemaal graag willen hebben. Hoe bestand ben jij dan tegen het gezeur dat daaruit voortkomt? En heb je dan nog wel een leuke dag?

Lees ook:Vandaag gaat je geld kosten
Lees ook:Voordelige uitjes vaak veel leuker!
Lees ook:Gratis facelift!
Lees ook:Besparen door hypotheek aflossen
Lees ook:Goedkope uitjes: ga naar buiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.