Besparen met vakantieveiling.. of toch niet?

Zelf heb ik er nog nooit iets actiefs mee gedaan, met de o zo populaire vakantieveilingen. Tenminste, zelf niet meegedaan aan een veiling. Een lief vriendinnetje van mij is er wel behoorlijk actief mee en zo zijn we laatst met vier vriendinnen naar een onbeperkt-zelf-pizza’s bakken tent geweest in Amsterdam – Studio Westerpark. Was superleuk en kostte geen drol. Dus ja, het kan wel zin hebben. Dit was een kadootje voor de verjaardag van één van de meiden: origineel, superleuke avond en hartstikke low-budget. En toch heb ik me nog niet op Vakantieveilingen.nl gewaagd. Gewoon net voor die link voor de allereerste keer het siteadres ingevoerd.

Waarom eigenlijk niet? Ik durf het niet te zeggen. Heb genoeg verhalen gehoord van mensen die er iets hadden ‘gewonnen‘ dat dan uiteindelijk helemaal niet zo goedkoop bleek. Een beetje gek ook: ‘gefeliciteerd, u heeft de veiling gewonnen’ – je betaalt er natuurlijk gewoon voor. Niks gewonnen hoor. Gewoon betaald.

Misschien is het vooral dat ik denk dat je op zo’n site verleid wordt tot het doen van uitgaven die je anders nooit zou doen. Omdat het zo goedkoop is. Of zou kunnen zijn, want met een veiling weet je nog helemaal niet of het goedkoop zal zijn. En ach, die paar euro meer bieden kan ook nog wel. Want ondertussen heb je natuurlijk al enorm veel zin in dat uitje waar je op aan het bieden bent. En maakt die paar euro je niet zoveel meer uit. Terwijl je – als je er vooraf over had nagedacht – die prijs er misschien helemaal niet echt voor over had. Of erger – je dat geld eigenlijk helemaal niet hebt.

Kijk, heb je nou plannen om bijvoorbeeld naar De Efteling te gaan en je vindt een veiling waar je kaartjes voor zo’n attractiepark veel goedkoper kan krijgen dan aan de kassa… ja, dan heb je er echt iets aan. Als je dan ook een grens stelt aan de prijs die je wilt betalen. En je aan die grens houdt. Want ook op vakantieveilingen draait het uiteindelijk natuurlijk om discipline.

Lees ook:Lekker koopjesjagen?
Lees ook:Valkuilen bij besparen
Lees ook:Groepsveiling voor energie
Lees ook:Het is zó goedkoop…
Lees ook:Energieveilingen goedkoop?

Eén reactie op “Besparen met vakantieveiling.. of toch niet?

  1. Wilfred K.

    “Misschien is het vooral dat ik denk dat je op zo’n site verleid wordt tot het doen van uitgaven die je anders nooit zou doen.”

    “Terwijl je – als je er vooraf over had nagedacht – die prijs er misschien helemaal niet echt voor over had. Of erger – je dat geld eigenlijk helemaal niet hebt.”

    Dit is precies in mijn ogen ook wat er mis is aan concepten als vakantieveilingen, goed artikel!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.