Gelddiploma voor je kind


Ik roep het al vaak, maar nooit genoeg: het is hartstikke belangrijk omk je kinderen goed bewust te maken van geld. Als ze daar al in de basisschool leeftijd goed mee leren omgaan, levert dat ze later zo verschrikkelijk veel voordeel op!

Gelukkig zijn er steeds meer initatieven om iets aan het geldbewustzijn van kinderen te doen. LEF natuurlijk, waar ik zelf aan meewerk, maar dat is niet het enige. Begin deze maand noemde ik al een aantal initiatieven op. En nu is er weer iets nieuws bijgekomen.

ABN Amro heeft een Geldspel op internet gezet, waarmee kinderen hun eigen Gelddiploma kunnen verdienen. Bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Denk dat ik mijn 7-jarige zoon er maar eens even achter zet. Kijken hoever hij komt!

Toch vraag ik me dan wel meteen af wat voor marketingverhaal erachter zit, als het van een bank komt. Voor inloggen moeten ze natuurlijk een emailadres hebben. En om een Gelddiploma op te sturen is je adres nodig. Gaan ze dat later niet gebruiken om je kind te spammen???

Lees ook:Basic is zeker zo leuk
Lees ook:Gratis seminar Kinderen en geld
Lees ook:Een nieuw leven voor kostgeld?
Lees ook:Je kind en geld…
Lees ook:Meer inkomsten werkt ook goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.