Trendsetter…levensgenieter…wat ben jij?

Zometeen ga ik de deur uit om voor de stichting LEF (Leven En Financiën) een gastles te geven op een ROC. Op vrijwillige basis, het kader van de financiële educatie – waar ik graag mijn steentje aan bijdraag. We gaan het met de studenten vandaag hebben over geldtypes. Als het even meezit hebben ze een test gedaan op Edgie.nl, waaruit blijkt welk geldtype ze zijn. Natuurlijk heb ik ‘m zelf ook nog even gedaan. Al wist ik al dat ik een hele duidelijke uitkomst heb.

Ik ben een overduidelijke regelaar. Dat kan ook bijna niet anders, als budgetcoach. Nu is geen enkel geldtype goed of fout – allemaal hebben ze hun eigen plussen en minnen. Het is wel handig om je eigen geldtype te kennen. Dan kun je gemakkelijker inzien waarom je bepaalde beslissingen neemt. Je eigen gedrag begrijpen is de eerste stap naar aanpassing van dat gedrag. Want omgaan met geld, dat is gewoon gedrag.

Je hebt trendsetters, levensgenieters, toekomstplanners en dus regelaars. Wat ben jij?

Lees ook:Eef heeft zó gelijk!
Lees ook:Leve de lijstjes
Lees ook:Controleer je kassabon…
Lees ook:Hoe was je vakantie?
Lees ook:Wanneer wordt het betuttelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.