Basic is zeker zo leuk

M’n jarige kind hield me ook na zijn kinderfeestje nog even bezig. Er moest natuurlijk ook nog op school getrakteerd worden! Nu was er tot vorig jaar een soort van trend op school om in de klas niet alleen iets lekkers te trakteren, maar om daar ook nog een ‘uitdeelkadootje’ bij te doen. Die uitdeelkadootjes werden echter steeds groter en mooier. Leuk voor de kinderen hoor, natuurlijk wel, maar dat heeft ook nadelen. Andere kinderen willen immers niet achterblijven, en zadelen daarmee hun ouders op met een extra kostenpost. Een uitgave die in het ene gezin misschien geen probleem is, maar bij een ander voor slapeloze nachten zorgt omdat ze elk dubbeltje moeten omdraaien.

Op de school van mijn kinderen hebben ze daarom vorig jaar, vlak na de verjaardag van mijn oudste, het dringende verzoek uitgestuurd om het uitdelen te beperken tot iets lekkers. Om er géén kadootjes meer bij te doen. Een prima verzoek wat mij betreft, waar ik me helemaal in kan vinden. Soms zie je nog verjaardagen langskomen waarbij ze dan toch met een speeltje thuiskomen – dat vind ik dan heel jammer. Hebben die ouders de boodschap niet gekregen, niet onthouden, of trekken ze zich er niets van aan? Ja, jammer.

Wij hebben vandaag minidonuts uitgedeeld. Opgeleukt met een dropdiertje in het midden (alsof die in een zwemband ligt) en een papieren parasolletje erop. Hartstikke leuk, lekker, simpel en goedkoop!

Lees ook:Schandalig of terecht?
Lees ook:Voorspellende waarde van marshmallows
Lees ook:Korting op je hypotheekrente door spaargeld
Lees ook:Adders onder de huurauto?
Lees ook:Rijk worden op de Vrijmarkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.