Je kind en geld…

Het is zó belangrijk, en gelukkig komt er steeds meer aandacht voor: kinderen leren omgaan met geld. Jong geleerd, oud gedaan… de jeugd heeft de toekomst… je kent de clichés wel. Het gaat allemaal op voor omgaan met geld.

Iedereen die over dit onderwerp nadenkt beseft zich dit allemaal prima. Waar het alleen om gaat… hoe bereik je de ouders die het hun kinderen moeten leren? Da’s vooral lastig als die zelf niet goed weten hoe ze met geld om moeten gaan. En de jongeren zelf, als de leeftijd van beïnvloeding door ouders al voorbij zijn?

Laten we het onderwerp dus vooral veel aan de orde stellen. Dat doet Nibud. Dat doet Wijzer in geldzaken. Dat doet ook het Geldmuseum. Elk jaar is er De week van het geld voor de basisschoolleeftijd. En de stichting Leven en Financiën (LEF) geeft lessen op ROC’s. Daarbij gebruiken ze zéker de input van de stichting Weet wat je besteedt. Zo zijn er ongetwijfeld nog veel meer initiatieven om ouders en kinderen bewust te maken van geldzaken.

Zou het allemaal aankomen?

Lees ook:Besparen op je kinderen
Lees ook:Gelddiploma voor je kind
Lees ook:Erg gul kind…
Lees ook:Een nieuw leven voor kostgeld?
Lees ook:Bespaargoeroe: Marieke Henselmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.