Kosten berekenen per dag

Hoe pak jij het aan, als je wilt gaan besparen op je uitgaven? Misschien kijk je naar je bankrekening – wat er zoal afgaat in een maand. Zie je opvallend hoge totaalbedragen, dan ga je onderzoeken wat je daaraan kunt veranderen. Wel handig om eerst na te gaan of het wel zo hoog ís. En of besparen op andere uitgaven niet makkelijker zal gaan.

Boodschappen…wat we uitgeven in de supermarkt(en) loopt in een maand aardig op. Dat is dan ook een post waarop vaak best wel wat te besparen valt. Alleen: op welke aankopen dan? Zolang je niet over geld hoeft na te denken koop je gewoon waar je zin in hebt. Van A-merken, waarom niet – geld genoeg. Overstappen op huismerken of merkloze artikelen brengt je uitgaven aan boodschappen meteen al best terug.

Je kunt ook eens verder kijken naar wat je eigenlijk verbruikt in je huishouden. Wie weet, lukt het om daarin bewust andere keuzes te gaan maken – zonder dat iemand er last van heeft. Zo vindt mijn oudste het heerlijk om meloen mee te hebben als fruit op school. De jongste wil een appel. Het verschil in kosten heb ik eerlijk gezegd nooit bewust bekeken. Terwijl dat natuurlijk flink uit kan maken. En de oudste lust óók appels! Eens kijken naar het prijsverschil tussen een kwart meloen en een appel…dat keer vijf per week…keer vier per maand… En dat is alleen maar het fruit voor op school voor één kind!

Als je eerst dus eens kijkt wat er allemaal doorheen gaat in je gezin, en dan nagaat of daar geen goedkopere alternatieven voor zijn… dan zou het zomaar kunnen zijn dat je kunt besparen op je boodschappen zonder dat je echt iets hoeft te laten.

Lees ook:Basics voor besparen 2 : Inzicht geeft uitzicht
Lees ook:De valkuil van de klantenkaart
Lees ook:Gewoon zelf nadenken ipv naar TV programma!
Lees ook:Overzicht…inzicht…rust
Lees ook:Budgetmaand: rondkomen van 50 euro per week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.