Hoe je geld bespaart door aanbieders met elkaar te vergelijken

Besparen op je zorgverzekering autoverzekering en telefonieaanbieder? Ja dat kan allemaal. Zelfs heel makkelijk, maar je moet het wel zelf goed uitzoeken en met elkaar vergelijken. Op internet, op televisie en op de radio word je dagelijks platgebombardeerd met commercials van verschillende aanbieders die claimen ‘de goedkoopste’ en de ‘beste’ te zijn binnen hun segment. Leuk, maar hoe weet je of dit echt zo is en hoe kom je daar achter? Het is logisch dat alle verschillende aanbieders deze termen claimen, ze moeten zoveel mogelijk nieuwe klanten binnenhalen en bestaande klanten behouden.

Dus hoe weet jij nou als consument of je echt de goedkoopste en beste aanbieder hebt op het gebied van telefonie, zorgverzekering en autoverzekering? Door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken op vergelijkingswebsites. En dan de onafhankelijke natuurlijk. Deze websites vergelijken meerdere aanbieders en geven in een duidelijk overzicht wat de eigenschappen per aanbieder zijn. Zo kun je geld besparen door slim te vergelijken. Een nieuwe speler op de markt van prijsvergelijkingswebsites is Pricewise. Op deze website vind je 100 procent onafhankelijke informatie en kun je alles in een vergelijken en energie advies krijgen. Er is geen belang bij het aansmeren van één specifieke aanbieder. Elke prijsvergelijking website zegt ‘onafhankelijke’ informatie aan te bieden. Controleer wel of dit echt zo is, door bijvoorbeeld reviews te lezen. Bij Pricewise is dit gegarandeerd zo. Naast zorgverzekeringen vind je hier ook vergelijkingen van energie-, autoverzekering- en tv-, mobiel- en internetaanbieders. Op de website kun je naast vergelijken, ook energie advies krijgen.

Door op de website van de aanbieder zelf, bijvoorbeeld Nuon of Eneco, te kijken, weet je nooit of je de juiste prijs van een product betaalt. Of dat het bij een andere aanbieder goedkoper kan. Via een vergelijkingswebsite kun je producten, prijzen en de kwaliteit met elkaar vergelijken en zo specifiek mogelijk voor jou het beste product uitkiezen.