4 Tips om honderden euro’s per jaar te besparen!

besparenEr zijn tegenwoordig 1000 en 1 dingen waarop je kunt besparen. Maar waar haal je nu het meeste profijt van? Alles wordt maar duurder en duurder, terwijl ons inkomen nauwelijks veranderd. Iedere maand is het voor velen weer een sport om rond te komen. Vooral gezinnen met kinderen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar daar kunnen we verandering in brengen. Met een aantal simpele aanpassingen kunnen we veel geld besparen.

Tip 1. Maak gebruik van spaarlampen en LED lampen en laat licht niet onnodig branden

In eerste instantie is de aanschaf van een spaarlamp iets duurder, maar op de lange duur ben je toch veel goedkoper uit. Spaarlampen gaan langer mee en verbruiken minder stroom. Doe lichten uit als je weggaat, het kost je nauwelijks een minuut tijd om alle lichten uit te doen, maar je bespaart jaarlijks zo’n 10 euro per lamp. Het is een kleine moeite en levert je jaarlijks toch wat extra’s op.

Tip 2. Pas een 30 dagen regeling toe

Vaak kopen we allerlei spullen die we eigenlijk niet nodig hebben. Achteraf gezien hebben we spijt van onze aankoop. Elke keer als je iets wilt halen dat je niet nodig hebt, leg je jezelf op om eerst 30 dagen te wachten voordat je iets koop. En vraag je dan af of je het nog steeds wilt hebben. Meestal is de drang tot kopen snel voorbij en heb je geld uitgespaard puur door te wachten.

Tip 3. Merken zijn niet altijd beter

Dat merken kwalitatief niet altijd beter zijn is algemeen bekend maar toch kiezen voornamelijk ouders voor merk kleding en schoenen voor hun kind. Kies liever voor een paar budget vriendelijke kinderschoenen dan schoenen van een bekend merk, je bespaart al snel 50 euro op een paar kinderschoenen van een budget vriendelijk merk. Veel ouders kiezen ervoor om een merk schoen te nemen maar het betekent niet dat merken altijd beter zijn.

Tip 4. Zeg lidmaatschappen en abonnementen die je niet gebruikt op

Ben je lid van een sportschool, maar ga je nooit of bijna nooit sporten, zeg dan je lidmaatschap op. Als blijkt dat je het toch mist, kun je het altijd weer activeren. Dit geld ook voor abonnementen op tijdschriften. Als een tijdschrift maar blijft liggen omdat je hem nog steeds niet gelezen hebt, dan kun je het abonnement beter opzeggen. Want het is toch zonde om geld uit te geven voor iets wat je niet gebruikt. Je moet maar eens opletten hoeveel geld je hiermee kunt besparen per jaar.

Tip 5. Geef minder geld uit aan vakanties en ontspanning

Iedereen is regelmatig toe aan vakantie of een weekendje weg. Maar dat zijn allemaal dingen waar behoorlijk wat geld in gaat zitten, zeker als je kinderen hebt. Maar wist je dat je veel geld kunt besparen op vakanties en vrije tijd? Doe maar eens een bod via Vakantieveilingen? Dit kan wel oplopen tot meer dan € 1.000 voor een vakantie. En een bod doen kost helemaal niets!

Conclusie

Je kunt op de meest uiteenlopende zaken heel veel geld besparen, als je er maar voor openstaat. Want als je niet gemotiveerd bent, komt er van het hele besparen niets terecht.