Zo bespaar je op je verzekering: 8 tips

Niets zo erg dan bij een ongeval ontdekken dat je onderverzekerd blijkt te zijn. Daarom is het goed zaken als een eigen woning, auto en zelfs huisdier goed te verzekeren tegen een betaalbare premie. Maar hoe vind je je weg in het enorme aanbod van verzekeraars? Besparen.blog.nl zet vijf slimme manieren om op je verzekering te besparen voor je op een rij.

  1. Verzeker alleen risico’s die je niet zelf kunt dragen. Risico’s als medische kosten, aansprakelijkheid, schade aan eigen huis en inboedel zijn bijna nooit zelf te dragen. Voor andere verzekeringen (uitvaart, annuleren van de vakantie) is het te overwegen zelf geld opzij te zetten.
  2. Houd bepaalde kortings/introductie-acties in de gaten. Vaak zijn er verzekeraars die met scherpe aanbiedingen stunten om klanten binnen te halen. Dit kan zo maar vele euro’s aan voordeel opleveren.
  3. Voorkom dat je dubbel verzekerd bent. Heb je een doorlopende reisverzekering afgesloten? Dan hoef je bij het boeken van je reis geen reisverzekering meer op te nemen. Zo veel mogelijk verzekeringen bij één en dezelfde partij afsluiten, zorgt voor zo veel mogelijk overzicht op dit gebied.
  4. Meerdere verzekeringen afsluiten bij één verzekeraar kan extra voordelig zijn, omdat er in zo’n geval bepaalde combinatiekortingen toegepast worden.
  5. Bekijk per verzekering of deze wel echt noodzakelijk is. Rijd je een vrij oude auto, dan is een All Risk verzekering bijvoorbeeld veel te prijzig en onnodig. Laat je hierover goed inlichten.
  6. Voer een jaarlijkse verzekering check uit. Controleer jaarlijks je polismap even en houd bij wanneer bepaalde verzekeringen aflopen of wijzigen.
  7. Kies voor een schadeverzekering die dagelijks opzegbaar is, zodat je de dubbele lasten van opzegtermijnen en jaarcontracten vermijd.

Neem eens een kijkje tussen het aanbod aan verzekeringen van de HEMA. Stuk voor stuk betaalbare verzekeringen, uitgelegd in duidelijke taal en volledig zelf online te beheren.