Buch in de bajes

Okay, dit moet ik gewoon eventjes kwijt – al is de link met besparen ver te zoeken. Gisteravond kwam ik al zappend op de bank langs Buch in de bajes. Niet lang blijven hangen, maar wel lang genoeg om me enorm op te winden (het zit immers nog steeds in m’n hoofd) over de instelling van zo’n crimineel die hij sprak. Wat een idiote mensen lopen er toch rond op deze wereld!

Letterlijk weet ik het niet meer hoor, maar eerst een vraag als ‘Vraag je je niet af wat dat met mensen doet, als je ze bij zo’n overval een pistool op hun hoofd zet?’ … Antwoord: ‘Tja, wij moeten ook wat verdienen hè.’ Verdienen? Verdienen? Noemen die gruwels de opbrengst van zo’n overval écht VERDIENEN?

En dan – geen idee of het dezelfde was – eentje die vrijgelaten werd. Wat hij nu ging doen, of hij nu ging voorkomen hier weer terecht te komen. Nou…eigenlijk niet. ‘Gewoon werken voor je geld, dat schiet toch niet op. Ik wil gewoon over een tijdje binnen zijn. Dik huis, dikke auto. En met een gewone baan schiet dat niet op.’ Kortom: ik ga gewoon weer lekker verder met m’n criminele activiteiten en hoop maar dat ik niet weer gepakt word. Want gewoon werken…dat is te min…GETVER GETVER.

Het gaat hier wel degelijk over iets waar deze blog over gaat: de houding die mensen hebben tegenover geld. Ze vinden dat ze er recht op hebben – ook al moeten ze er anderen waanzinnig voor beschadigen of zelfs doden. Gewoon hard werken, verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven, dat is geen optie voor zulk gajes. Bah, bah en nog eens bah.

Lees ook:Geld terug van je energiebedrijf!
Lees ook:Vrouwen verdienen bijna de helft minder dan mannen
Lees ook:Nieuwe bespaartips?
Lees ook:Gratis geld voor iedereen?
Lees ook:Op de bonnenfooi

Eén reactie op “Buch in de bajes

 1. Priscilla

  Ook ik heb gister voor de zoveelste keer met veel ergernis zitten kijken naar dit programma. Ik kan er met mijn verstand niet bij dat er in Nederland geroepen wordt dat we moeten besparen, en de hardwerkende burgers meer BTW moeten gaan betalen, terwijl een stel aso’s in ons landelijke ‘hotel traliezicht’ aan het beraden zijn hoe zij op een illegale manier aan geld kunnen komen.
  Een gevangene werd vrijgelaten en verteld voor de camera gewoon een uitkering te hebben. Hopelijk kijkt onze minister president ook naar dit programma, en weet hij ineens waar op bezuinigd kan worden.

  Iedere week weer verbaas ik me over de dingen die daar gebeuren en verteld worden. Hoe mensen met de bewakers omgaan, en wat voor taal zij uitkramen. Terwijl ze daar op kosten van de staat hun strafje uitzitten.
  Ik kan het niet meer dan belachelijk noemen!!!

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.