Laat je helpen!

Mooi stuk van Marieke Henselmans op EyeOpen: ‘Iedereen wil helpen, niemand geholpen worden‘. Het is zó waar! Als iemand jou om hulp vraagt zul je dat meestal met liefde doen. Sterker nog: het geeft jou een goed gevoel dat je iets voor een ander kunt doen. Maar zit je zelf ergens mee, dan zul je niet snel om hulp vragen.

Het maakt natuurlijk wel verschil over wat voor onderwerp het gaat. Aan mijn buufje vragen of ze via de zender op de kinderen wil letten als ze liggen te slapen – geen probleem. Iemand vragen om bij ons te komen oppassen, of de kinderen daar te laten slapen, dat doe ik ook minder snel. Omdat je dan voor je gevoel een ander wel met jouw sores opzadelt.

En zo werkt het ook met allerlei andere vormen van hulp. Spullen omdat je het niet breed hebt. Tips als het gaat om besparen. Hulp bij je administratie. Er zijn ongetwijfeld mensen in je omgeving die je met liefde helpen. Die hulp moet je alleen wel even vragen – en aannemen als deze aangeboden wordt!

Lees ook:We zijn op de wereld…
Lees ook:Basics voor besparen 1: Administratie op orde
Lees ook:Je moet er wel wat voor doen
Lees ook:Failliet door daten
Lees ook:Geld ligt op straat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.