Je moet er wel wat voor doen

Er zijn best veel situaties waarin je recht hebt op geld, of geld terug, maar waarin je daar wel iets voor moet doen. Toeslagen en compensaties voor allerlei zaken. Zonde om daar niet te profiteren, maar toch blijkt dat er daardoor veel geld blijft liggen. Dat kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben.

a. Je WEET niet dat je geld (terug) kunt krijgen.

b. Je denkt dat het heel INGEWIKKELD is om het aan te vragen (en misschien is dat het ook wel)

c. Je bent eigenlijk gewoon laks en LUI en laat het er simpelweg bij zitten.

Als bij jou alleen maar c. geldt, dan moet je ook niet zeuren over een tekort aan geld. Zo is het toch? Geldt b., dan is moet je de veronderstelling dat het ingewikkeld is even opzij zetten en onderzoeken of dat werkelijk zo is. Wie weet, valt het waanzinnig mee. En is het inderdaad ingewikkeld voor je – dan heb je vast wel mensen in je omgeving die je ermee kunnen en willen helpen. Hulp vragen doen veel mensen niet graag, maar het grappige is dat anderen het juist vaak heerlijk vinden om iets voor je te kunnen doen. Jij ook toch?

En a. Tja, dat is een lastige. Als je niet weet dat iets kan, kun je er ook geen gebruik van maken. Daarbij is het wel zaak dat je wat informatiebronnen volgt die je erop wijzen wat er allemaal mogelijk is. Zoals deze blog. Even twee tips voor vandaag:

- Notarissen aan het melken

- Vliegreis vertraagd of geannuleerd? Check je recht op vergoeding!

Lees ook:Weet binnen 1 minuut of je recht op geld hebt
Lees ook:Laat je helpen!
Lees ook:Vergeet je geld niet!
Lees ook:Basics voor besparen 3 : Meer inkomsten mogelijk?
Lees ook:Wel of niet wisselen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.