Failliet door daten


Daten – hartstikke leuk. Ik ken inmiddels heel wat mensen, en ik ben er zelf één van, die hun relatie zijn gestart op een datingsite. Maar pas op: het kan ook gruwelijk misgaan. Niet alleen fysiek en emotioneel, ook financieel. Het begrip ‘datingfraude‘ schijnt al helemaal te zijn ingeburgerd. Zelf had ik er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Wat is dat dan? Het plaatsen van een vals profiel op een datingsite? Nou… het gaat wel wat verder dan dat.

Met datingfraude wordt gedoeld op praktijken van oplichters, die via een datingsite contact leggen met een potentieel slachtoffer. Vaak gaat het daarbij om 50-plussers. De andere partij wordt zwaar verliefd en is bereid om alles voor deze grote liefde te doen. Ook geld geven, ja natuurlijk. Als de liefde van je leven geld nodig heeft, dan doe je niet zo moeilijk. Het is de meest aangemelde fraudevorm bij de Fraudehelpdesk… gemiddeld gingen de verliefden voor € 2.250 het schip in. Er zijn helaas ook gevallen bekend van tonnen.

Wat kun je ervan zeggen? Liefde maakt blind…en in sommige gevallen ook arm.

Lees ook:Laat je helpen!
Lees ook:Yasi laat zien wat echt belangrijk is
Lees ook:Besparen op je autoverzekering
Lees ook:Geld tegoed kan je geld opleveren
Lees ook:Haal het meeste uit je spaarrekening!

Eén reactie op “Failliet door daten

  1. Marja

    Wat een geld! Liefde maakt blijkbaar echt blind…

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.