Keukenperikelen

Wij zijn hard toe aan een nieuwe keuken. Mooi heb ik onze huidige keuken nooit gevonden, en nu begint de apparatuur ook steeds meer gebreken te vertonen. Tel daarbij op dat de koelkast langzamerhand te klein aan het worden is en je denkt… nieuwe keuken! Wij zijn dus bezig met het nemen van beslissingen daarover. Wat een gedoe is dat zeg…. en wat een geld…

We hebben er nog niet heel veel aan gedaan hoor. Wel gisteren een tijd bij een keukenzaak gezeten en een prachtige offerte meegekregen.Van het plaatje van de nieuwe keuken word ik heel blij, van het bedrag dat ermee gemoeid is wat minder. Natuurlijk weet ik ook wel dat een nieuwe keuken geld kost, en dat je keuzes moet maken als het gaat om kwaliteit en duurzaamheid enzo, en qua inrichting ook in de verdere toekomst moet kijken. Bovendien willen wij alles laten doen, want zelf doen zit er hier gewoon niet in. Kost ook allemaal geld.

Alleen vind ik het zo lastig dat ik niet in beeld heb op welke posten van zo’n nieuwe keuken je nou zou kunnen besparen. Natuurlijk ken ik de reclames van keukenzaken waarin van alles geroepen wordt over gratis apparatuur en gratis montage en de bedragen die ik dan zie langsvliegen zijn lager dan wat wij nu op papier hebben. Maar daar zitten ongetwijfeld allerlei adders onder het gras. En we zitten er ook niet echt op te wachten om nog eens drie zaken af te gaan en overal urenlang te zitten. Gisteren hadden de kids toevallig samen een kinderfeestje dat kwam prachtig uit.

Vanavond komt er nog iemand langs om te kijken naar de mogelijkheden van een ‘restyle‘-actie. Dus geen helemaal nieuwe keuken, maar wel nieuwe kastdeurtjes, eventueel een nieuw blad, nieuwe apparatuur. Ben wel benieuwd wat daarmee kan, en wat het zou gaan schelen in het totale kostenplaatje. Jullie nog andere tips??

Lees ook:Creatief in de keuken
Lees ook:Gratis af te halen
Lees ook:Leren dat leven geld kost
Lees ook:Zonnepanelen…goed idee?
Lees ook:Twee vliegen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.