Zonnepanelen…goed idee?

Doorlopend vraag ik me af of er niet een project te verzinnen is om de boel slimmer aan te pakken. Overstappen van zorgverzekering, nieuwe CV. Of gewoon omdat ik het graag wil, zoals de nieuwe keuken waar we nu alweer een jaar heel blij mee zijn. En nu spoken de zonnepanelen door m’n hoofd.

Als ik iets over zonnepanelen tegenkom denk ik steeds: nou, dat zou toch maar zomaar een slimme zet kunnen zijn. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor onze portemonnee. Ze ontsieren je dak wel, maar ach… wat zie ik nou van m’n dak? En het heeft ook wel weer wat vind ik, als je ergens een huis met zonnepanelen op het dak ziet. Dus misschien ga ik er toch maar eens serieus naar kijken. Heeft er iemand ervaringen met zonnepanelen op z’n eigen dak? Pakt het gunstig uit, bespaar je er echt mee, of is het veel gedoe om niets?

Lees ook:De grote voorjaarsschoonmaak – dat ruimt lekker op!
Lees ook:Klaar voor het najaar!
Lees ook:Doe eens wat meer weg
Lees ook:Zonnepanelen of hypotheek aflossen?
Lees ook:Creatief in de keuken

6 reacties op “Zonnepanelen…goed idee?

 1. Marc Van Riesen

  Ja je bespaart er echt mee en het gedoe valt heel erg mee. Praat eens met een aantal leveranciers, wellicht ook met ons :)

  Marc

    /  
 2. Martin

  Kijk eens op:
  http://www.polderpv.nl/PV-newbees5.htm#27sep2011_Martin_Hijink
  Bespaar rond 2600 kg Co2/jaar en kreeg dezer dagen € 574,95 retour voor geleverde (gesaldeerde) eletriciteit!
  Uitgerekend dat ik 8% rendement heb op de investering!
  Krijg je bij geen enkele bank!
  DOEN! DOEN!
  Mocht je uitgebreide info willen, laat me weten.
  ‘k Heb “open huis” op Solardays.

    /  
 3. Marijke

  twijfelen is absoluut niet nodig. Wij krijgen alleen maar positieve reacties van klanten die zonnepanelen hebben laten plaaten (zonneboilers zijn ook erg in trek!)

  Heb je het stuk “10 Mythes over zonnepanelen” in de EnergiePortal al gelezen? Dat helpt je misschien een stukje verder!

  Groeten, Marijke (KiesGroenLicht)

  link naar document = http://www.energieportal.nl/Reviews/Zonne-energie/10-Mythes-over-zonne-energie-ontkracht-7680.html#.T41HF8ADf0g.nujij

    /  
 4. wilma berends

  Waarom nog twijfelen? De stroom die je zelf opwekt is goedkoper dan die van de meeste energiebedrijven. Dus helemaal goed voor je portomonnee. Maar misschien wel belangrijker is de lol. Als je meter terug loopt omdat je zelf energie opwekt, dan wordt je echt blij! Om een idee te krijgen van de kosten kun je kijken op http://www.zonzoektdak.nl, een inkoopactie van Natuur & Milieu en ASN Bank

    /  
 5. tuinman

  Zelf 3760 Wph op het westen van mijn dak geplaatst in Zeeland. Ik haal theoretisch een rendement van rond de 2900 Kwh per jaar: ongeveer €600 per jaar. Aanschaf kosten in Zeeland via ABC zonnepanelen €5000 euro ongeveer goedkoopste van Nederland!. Dit is theoretisch een terug verdientijd van meer dan 8 jaar.
  Helaas vragen ze ook € 1500 monterings kosten plus plus nieuwe meter door de Delta plus aansluiting groep €300 wat totaal 3 extra jaren terug verdien tijd kost Verder de omvormer die 10 -15 jaar mee gaat en ongeveer €1500 kost dus ongeveer €100 per jaar extra. blijft een terug verdien tijd over van…geen 6 jaar maar 11 a 12 jaar maar toch nog een mooie 8% rendement. Maar als de prijzen sterk blijven dalen kan een jaar of wat wachten een lagere aanschaf prijs geven en als nog een kortere terug verdien tijd

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.