Twee vliegen…

Vandaag maar eens even twee vliegen in één klap. Zonet heb ik op m’n Hypothekenblog een stukje geschreven over de kosten van onderhoud van de eigen woning. VEH heeft daar onderzoek naar gedaan en kwam met pittige cijfers. Gemiddeld zou er € 400 per maand door een woningeigenaar aan onderhoud en verbetering besteed worden. Dat zijn natuurlijk gemiddelden, het is niet alsof ieder gezin € 400 per maand aan het huis uitgeeft. Het is maar net wat er in je huis moet gebeuren.

In ons huis hebben we, sinds we hier wonen, wel het nodige geld gestoken trouwens. Even denken… nieuwe badkamer in 2003 geloof ik, uitbouw in 2006 – toen ook meteen een dakkapel en overal kunststof kozijnen, de tuin aangepakt in ehhhh 2010 geloof ik, vorig jaar ook een herindeling van de tussenverdieping, afgelopen voorjaar een nieuwe keuken en vlak daarna een nieuwe CV. Pffff. Eigenlijk hebben we het dan nog voornamelijk over verbetering. Onderhoud gaat tussen de bedrijven door: reparatie hier, ontstopping daar, nieuwe tuinplanten, likje verf, verschillende klusjes…. alles bij elkaar tikt het natuurlijk wel aan. Gemiddeld berekend over de afgelopen 10 jaar zitten wij wel ruim boven die € 400 per maand. Maar goed, voor dat uitbouwproject hebben we wel de hypotheek verhoogd destijds. En verder hadden we het geld gelukkig wel beschikbaar.

Als je het geld niet hebt, zul je een hoop van die dingen niet doen. Of er vooraf gericht voor sparen. Of er dus je hypotheek voor verhogen, als het om een groot bedrag gaat. Beter is natuurlijk om standaard een bedrag per maand te reserveren voor het huis. Zodat er gewoon geld beschikbaar is, als er iets moet gebeuren.

Lees ook:Zonnepanelen of hypotheek aflossen?
Lees ook:Korting op je hypotheekrente door spaargeld
Lees ook:Wat is goedkoper: sim only of een abonnement?
Lees ook:Spaarders zetten 400 euro per maand opzij
Lees ook:Besparen door hypotheek aflossen

Eén reactie op “Twee vliegen…

  1. G.M.

    Een goede tip is dan denk ik koop de kozijnen voordelig in. Online kozijnen kopen scheelt een hoop in de prijs.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.