Vrouwen écht een gat in de hand?


Zou het echt zo zijn? De standaard grap dat vrouwen een gat in hun hand hebben? Ik ben er zeker géén voorbeeld van, maar het gaat nu even over ‘het algemeen’. De lezeressen van Margriet schijnen er in ieder geval een handje (mét gat) van te hebben.

Ze hebben daar een enquête gedaan onder lezeressen. Uitkomst? Whow…meer dan driekwart heeft weleens geldproblemen. En meer dan de helft ligt ‘s nachts wakker, te piekeren over geld. Nee toch zeker?

Kunnen we daaruit concluderen dat vrouwen een gat in hun hand hebben? Nee, eigenlijk niet. Als je geldproblemen hebt wil dat niet zeggen dat je een gat in je hand hebt, toch? Kán natuurlijk wel en zal in veel gevallen ook wel zo zijn. Tenminste – als ik in de stad zie wat er allemaal gekocht wordt. Aan spullen die echt niet noodzakelijk zijn. Daar móeten veel vrouwen bij zitten die eigenlijk geen geld hebben voor die aankoop. En dan ‘s nachts niet kunnen slapen vanwege de geldproblemen. Hmmmm.

Lees ook:Vrouwen verdienen bijna de helft minder dan mannen
Lees ook:Besparen op de vaat
Lees ook:Organiseer eens een (kinder) kledingbeurs!
Lees ook:Goed omgaan met geld: het is net afvallen
Lees ook:Vrouw, regel ‘t zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.