Goed omgaan met geld: het is net afvallen

Zoals vele vrouwen ben ik eigenlijk altijd wel bezig met m’n gewicht. Een prototype jojo-er. Ik kan verschrikkelijk goed afvallen – als ik eenmaal de knop heb omgezet om er kilo’s af te werken, lukt me dat prima. Da’s prettig. Mijn uitdaging is en zal altijd blijven om m’n gewicht vervolgens onder controle te houden. Want dat vind ik vele malen moeilijker dan de kilo’s er vanaf krijgen.

Waarom schrijf ik dit op een blog over besparen? Omdat ik ontzettend veel gelijkenissen zie tussen goed omgaan met geld en afvallen. Beheersen van je budget lijkt in allerlei opzichten sterk op het beheersen van je gewicht. Natuurlijk kun je besparen, als je dat echt wilt. Net als dat ik kan afvallen. Alleen… om daarna niet weer in oud gedrag te vervallen. Om niet weer meer te gaan uitgeven dan er binnenkomt… bij eten is het andersom: meer calorieën opeten dan je verbrandt. Dat vergt in beide gevallen structuur en zelfbeheersing.

Je zult merken dat ik dit verband met regelmaat leg. Ik ben toevallig goed met geld maar niet zo goed met kilo’s. En jij?

Lees ook:Afvallen is moeilijker!
Lees ook:Minder of meer?
Lees ook:Jo-jo-en met geld
Lees ook:Basics voor besparen 6 – Discipline
Lees ook:Besparen? Maak een plan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.