Vrouwen verdienen bijna de helft minder dan mannen

Wat vind jij? Moeten vrouwen ernaar streven om net zoveel als mannen te verdienen? Of moeten we de rolverdeling – moeder zorgt voor de kinderen (en werkt niet of parttime) en vader zorgt voor de inkomsten van zijn gezin (werkt fulltime) gewoon in stand houden?

Vrouwelijke werknemers verdienden in 2011 gemiddeld minder dan mannen. Ze ontvingen iets meer dan de helft van het gemiddelde inkomen van hun mannelijke collega’s.  Vrouwen verdienden in dat jaar gemiddeld 33.000 euro bruto, terwijl het gemiddelde inkomen van mannen op 58.000 euro uitkwam. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag.

Het inkomensverschil was het grootst bij stellen die kinderen hebben en samenwonen. Deze vrouwen kregen 45 procent van wat samenwonende vaders verdienden. Dat komt vooral doordat de meeste moeders met een baan parttime werken. En de vaders werken juist relatief veel.

Ook verschillen in onder meer opleidingsniveau, leeftijd, de soort functie en werkervaring zorgen voor inkomensverschillen tussen mannen en vrouwen.

Lees ook:Carnaval kost ‘het bedrijfsleven’ zo’n 800 miljoen!
Lees ook:Werkloosheid is opnieuw fors gesteven volgens laatste cijfers CBA
Lees ook:Ongelukkig door TV?
Lees ook:Vrouw, regel ‘t zelf!
Lees ook:Nog maar één jaar geld bij overlijden partner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.