Als je wilt besparen….

… dan ga je natuurlijk niet lenen! Geld lenen kost immers alleen maar geld, die slogan kennen we nu allemaal inmiddels wel. Onder lenen valt óók roodstaan op je betaalrekening. En óók aankopen in termijnen betalen. En óók uitgestelde betaling. Daar moet je allemaal niet aan beginnen. En als je er al aan begonnen bent – dan is het wijs om er zo snel mogelijk vanaf te komen. 

Een aankoop in termijnen betalen lijkt super. Je koopt iets en betaalt maar… een paar tientjes per maand. En het gaat op allerlei websites van postorderbedrijven bijzonder gemakkelijk. Reken alleen voor de grap even uit wat je er dan uiteindelijk werkelijk voor betaalt. Kijk eens goed naar het rentepercentage dat in die termijnen verwerkt is. Realiseer je vervolgens dat je alleen iets moet kopen als je er geld voor hebt. Heb je het niet, ga er dan voor sparen. Is het iets onmisbaars, zoals een wasmachine, koop dan tweedehands. Alles beter dan je laten verleiden tot een te duur apparaat omdat je het in termijnen kunt betalen.

Lees ook:Helemaal niet rood staan!
Lees ook:De valkuil van de klantenkaart
Lees ook:Wie gooit er nou geld weg?
Lees ook:Leenrente van 14%… of 16%
Lees ook:Geld lenen kost geld, dus zorg dat je geen schulden maakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.