Wie gooit er nou geld weg?

Je zou zeggen dat niemand dat doet: geld weggooien. Nee, niet letterlijk. Tenminste, ik ken geen mensen die geld in de prullenbak stoppen en het lekker laten meenemen door de vuilniswagen. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geen geld weggooit. Want dat doen we met z’n allen veel te veel.

Op Geld & Recht schreef ik een artikel over een manier van geld weggooien waar best veel mensen zich ‘schuldig’ aan maken. Zonde man! Werp eens even een kritische blik op hoe jij je geldzaken hebt geregeld. Heb je spaargeld, terwijl je tegelijk ergens rente betaalt voor geleend geld? Dat hoeft niet te gaan om een ‘echte’ lening zoals een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Je betaalt immers ook rente als je rood staat op je betaalrekening, een openstaand saldo hebt op je creditcard, of een aankoop in termijnen betaalt. Allemaal simpelweg geld weggooien als je ondertussen een bedrag op je spaarrekening hebt staan. Tegen héél weinig rente. Zonde!

Lees ook:Rood staan is zoooo duur
Lees ook:Helemaal niet rood staan!
Lees ook:Je spekt de bank!
Lees ook:Leenrente van 14%… of 16%
Lees ook:Geld lenen kost geld, dus zorg dat je geen schulden maakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.