Energieveilingen goedkoop?

Ik deed enthousiast mee, heb me ingeschreven voor de energieveiling van de Consumentenbond. Inmiddels is duidelijk welke energieleverancier het beste geboden heeft, maar ik heb me er nog niet in verdiept of ik daar ook naartoe ga. Helemaal niet als ik dit lees: Energie uit veiling te duur.

Dan blijkt dat je veel beter uit bent als je zelf een goede vergelijking van energietarieven maakt, dan wanneer je meegaat in zo’n veiling van bijvoorbeeld de Consumentenbond. Ook de Vereniging Eigen Huis, Veronica en de ANWB hadden een collectieve inschrijving op goedkope energie. Met – als je het dus goed bekijkt – helemaal niet zulke goedkope energie. Het excuus? DAt de veilingen meer bedoeld zijn voor mensen die niet zo thuis zijn op internet dat ze zelf een goedkopere aanbieder zoeken via een vergelijkingssite. Nou ja!

Lees ook:ANWB niet helemaal eerlijk?
Lees ook:Besparen met vakantieveiling.. of toch niet?
Lees ook:Slapend rijk worden
Lees ook:Groepsveiling voor energie
Lees ook:Schrikken van de OZB!

3 reacties op “Energieveilingen goedkoop?

 1. Raymond

  Ik ben ook via het energiecollectief van de Consumentenbond overgestapt. Maar nu heb ik de voorschotnota gekregen en dit klopt niet. In plaats van 190 euro per maand moeten we nu 270 euro per maand betalen. Komt die korting later of ben ik nu beetgenomen. Volgens de NLE mag ik het bedrag verlagen, maar alleen met 10%. Ik snap het niet. Ik zou juist 330 euro goedkoper moeten zijn. Maar nu ben ik 1000 euro duurder :S. Wat te doen!? Kan iemand reageren?

    /  
 2. onlineenergievergelijker

  Als u de keuze maakt om over te stappen naar een andere energieleverancier, terwijl uw contract bij uw huidige leverancier nog niet afgelopen is, dan kunt u een opzegboete opgelegd krijgen. Een andere naam daarvoor is een overstapboete.

  Een contract met een onbepaalde looptijd kent geen opzeg- of overstapboete voor de afnemer. Een opzeg- overstapboete voor de afnemer, is een vergoeding voor de leverancier. Als u een contract heeft met een vaste looptijd dan is het mogelijk dat in uw contract een opzegvergoeding, overstapboete staat vermeld.

  Aan het einde van het jaar kunnen de energieleveranciers u precies vertellen hoeveel gas en elektriciteit u heeft verbruikt. U kunt uw jaarlijkse energieverbruik en de kosten daarvoor terugvinden op de jaarafrekening.

  U hoeft het bedrag niet in een keer te betalen en daarom worden de verwachte kosten verdeeld over twaalf termijnen. De hoogte van het bedrag per termijn hangt af van de voorschotnota, het voorschotbedrag of het termijnbedrag.

    /  
 3. Energietoppers

  Het voorschot bedrag wordt bepaald uit het verbruik van vorig jaar. Ook de nieuwe energieleverancier heeft toegang tot die informatie. (Als u verhuist zal het verbruik van de vorige bewoners gebruikt worden). Heb je bij uw overstap wel naar de netwerkbeheerder gekeken?

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.