Valkuilen bij besparen

Actief bezig zijn met besparen is natuurlijk goed, maar… pas op voor valkuilen! Goedkoop is soms gewoon duurkoop. Er zijn allerlei situaties denkbaar waarin je misschien denkt dat je heel bewust bezig bent met minder geld uitgeven, waar uiteindelijk blijkt dat je juist duurder uit was in plaats van goedkoper.

Voorbeelden liggen voor de hand, je kunt er vast zelf ook wel een paar roepen. Zomaar eentje: als je in de stad parkeert en moet betalen, bespaar je natuurlijk geld als je dat niet doet. De kosten van de bon achter je ruitenwisser zijn alleen veel hoger dan die paar euro parkeergeld.

Of een artikel groot inslaan omdat het zo’n mooie prijs is. Maar dan blijk je er niet veel van te gebruiken terwijl er wel een houdbaarheidsdatum aan zit. Of zoals ik altijd groot luiers inkocht met twee kleine mannetjes. Dan blijkt de jongste eindelijk overdag zindelijk en dan ook maar meteen ‘s nachts… zit ik met en berg overbodige luiers. Maar ze waren wel goedkoop!

Lees ook:Besparen met vakantieveiling.. of toch niet?
Lees ook:Lekker / goedkoop / gezond?
Lees ook:Doorbijten tot de lente
Lees ook:Loterijen…ik doe niet mee!
Lees ook:Bol.com misleidend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.