Vandaag gaat je geld kosten

Of het nou zinnig nieuws is… tja… het Nibud heeft er toch maar mooi de nodige berekeningen op losgelaten. Morgen is het weer zover, het is schrikkeldag. Iedereen die op 29 februari geboren is, kan weer eens echt jarig zijn. Maar verder kost die extra dag ook aan alle kanten geld.

Ga maar na. Je werkt een dag meer dan in de andere drie jaren. Als je in loondienst werkt, doe je dat tegen hetzelfde salaris als in een niet-schrikkeljaar. En je maakt een dag langer kosten. Je moet een dag meer eten en drinken, gebruikt een dag lang meer gas, water en elektriciteit.

Ik heb mazzel. Als freelancer heb ik gewoon een dag extra om te werken en dus declarabele uren te draaien. Maar ook jij kunt positief aankijken tegen de schrikkeldag hoor. Alles waarvoor een abonnement geldt, daarvan kun je een dag langer genieten. Sportschool, krant, tv en internet… allemaal een dagje extra! Je woning en je verzekeringen zijn ook voor de hele maand betaald, ongeacht hoeveel dagen die heeft.

Je kunt ook omgekeerd kijken. De maand februari is immers altijd korter dan de andere maanden, alleen is het verschil nu een dagje kleiner. En weet je – je kunt er toch niets aan veranderen. Dus ik zeg: gefeliciteerd voor iedereen die vandaag jarig is!

Lees ook:Belastingverhoging ont…wijken
Lees ook:Zo bespaar je op je verzekering: 8 tips
Lees ook:Consumentenbond doet oproep: Beltegoeden moeten een jaar bruikbaar zijn!
Lees ook:Kan jouw overlijdenspolis niet goedkoper?
Lees ook:Besparen door opstappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.