Feest…gratis kinderboek!

Het is weer feest voor gezinnen die van lezen houden. De Kinderboekenweek is begonnen, duurt van 1 tot en met 12 oktober dit jaar. Met een heel gezellig thema: Feest!

In de Kinderboekenweek worden kinderen getrakteerd op een gratis boek (als je €10 uitgeeft): het welbekende Kinderboekenweekgeschenk. Dit jaar is dat een boek van Harmen de Jonge: Zestig spiegels. Wat een goede reden om in ieder geval eens per jaar met je kind naar de boekwinkel te gaan en een boek te laten uitzoeken. Verder kun je natuurlijk prima terecht in de bibliotheek.

Nu zeg ik dat wel zo leuk, maar ik geloof dat ik het dit jaar niet ga doen. Vorig jaar togen we gezellig naar de boekhandel en allebei mijn jongens mochten een boek uitzoeken. Eerlijk gezegd weet ik niet eens zeker of ze het wel echt gelezen hebben. Ze lezen supergraag, die mannetjes van mij… in de Donald Duck. De Duckjes zwerven overal, vormen een waar spoor door ons huis.

En ach, ik ga er niet moeilijk over doen. Hoe leuk ik het ook zou vinden als ze leesboeken zouden verslinden en het een feest vonden om met me naar de bibliotheek of boekwinkel te gaan – ik kan het niet afdwingen. Strips lezen is óók lezen en dat kunnen ze allebei heel goed, dus wie ben ik dan hè?

Lees ook:Besparen door de kinderen?
Lees ook:Besparen op lezen: doorgeefboek
Lees ook:Je kunt niet zonder
Lees ook:Over commercie voor de kids gesproken
Lees ook:Bespaarfeestje – korting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.