Waarom niet naar Action?

Nee, dit is geen reclame. Het is gewoon een vraag. Action is volop in het nieuws de afgelopen week, omdat het bedrijf voor 500 miljoen euro is gekocht door een Engelse investeerder. Je hebt die Action-winkels bijna overal, en iedereen lijkt er graag te komen. Alleen Kruidvat en Blokker hebben meer filialen. Goed gedaan van de mannen uit Zwaagdijk. Maar er schijnen mensen te zijn die er echt niet naar binnen stappen. Dat vind ik dan interessant.

Waarom niet? Ze halen kennelijk hun neus op voor de ‘goedkope troep‘ die bij zo’n Action in de schappen ligt. Wie dat doet, moet in mijn ogen ook niet aankomen met de klaagzangen over hoe duur alles is en hoe het geld aan het eind van de maand altijd op is. Er zijn bij zo’n winkel talloze spullen te krijgen die niets minder zijn dan in een andere winkel. Maar wel veel goedkoper. Dan ben je toch een dief van je eigen portemonnee als je uit een soort van verwaandheid niet over de Action-drempel stapt?

Ik vind het altijd wel leuk om even bij de Action te struinen. Ze doen het daar natuurlijk gewoon heel slim. Ze kopen heel goedkope partijen op, waardoor wij voor heel weinig leuke spullen kunnen aanschaffen. Zó goedkoop, dat je dan ook wel weer snel met dingen de deur uitgaat die je helemaal niet nodig hebt. Dat zou dan wel een reden kunnen zijn om er niet naar binnen te gaan. Maar dat is een kwestie van zelfdiscipline. En daar komt het toch al snel op neer als het over besparen gaat.

Lees ook:Gek op korting
Lees ook:Gefopt door op=op
Lees ook:Mandje, geen kar
Lees ook:Pingelen is niet mijn vak
Lees ook:Leve de lijstjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.