Hulp….veel te duur….

Wie ergens hulp bij wil van een professional, moet daarvoor betalen. Dat is logisch toch? We geven met z’n allen heel veel geld uit aan dienstverlening. We gaan naar de kapper, naar de garage, verzin het maar. Soms gaat het om iets dat je zelf wel zou kunnen, of zou moeten kunnen, maar waar je geen zin in hebt. Of wat je gewoon niet zo goed afgaat. Het rondkomen met je geld bijvoorbeeld.

Daarvoor heb je budgetcoaches. Maar die zijn niet gratis. En dat lijkt voor de meeste mensen nog niet echt een optie, om voor die dienst te betalen. Hoeveel een budgetcoach kost, hangt af van wat hij of zij voor je doet. Vooral van hoeveel tijd daarmee gemoeid is.

Als budgetcoach krijg ik regelmatig vragen om informatie, met als belangrijkste vraag: wat kost dat dan? Na een globaal antwoord op die vraag hoor ik meestal niets meer. En dat vind ik ook eigenlijk helemaal niet gek. Want wie om hulp vraagt met z’n financiën, heeft meestal moeite met rondkomen. Heeft geen geld over. En heeft er dan moeite mee om een paar honderd euro neer te tellen om daarbij geholpen te worden. Dan kan ik wel heel hard gaan roepen dat de kosten zichzelf snel terugverdienen – want dat is natuurlijk zo, het is en blijft een pittige uitgave voor wie weinig of geen geld ‘over’ heeft in de maand.

De oplossing is niet zo moeilijk en veel minder kostbaar: zelf doen! Gewoon, zelf eens even goed verdiepen in hoe je het moet aanpakken – er is genoeg info te vinden. Ikzelf schrijf er veel over, bij Nibud vind je allerlei tips en tools, ik ben ervan overtuigd dat de meeste mensen het echt wel zelf kunnen. Als ze dat echt willen en zich er echt toe zetten. Dus: wil jij iets veranderen aan je financiële situatie maar er niet voor betalen? Dan moet je jezelf aan het werk zetten en discipline hebben. Zo niet… dan kun je misschien toch beter een coach betalen om je daarbij te helpen.

Lees ook:Check gratis mogelijkheden!
Lees ook:We zijn op de wereld…
Lees ook:Gratis hulp bij je aangifte
Lees ook:De strijd tegen de impuls
Lees ook:Te trots voor hulp?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.