Te trots voor hulp?

Soms gebeurt er iets waar ik me dan zwaar over verbaas. Ook al wist ik allang dat het bestond. Neem nou deze week. Een werkgever heeft een opdrachtgever van mij gevraagd om een budgetcoach aan te slag te laten gaan met één van de medewerkers. De medewerker heeft nogal eens gedoe over geld en dat merkt de werkgever, dus die wil daar wat aan doen. Is bereid om te helpen door de kosten van een budgetcoach te betalen.

Super van zo’n werkgever, zo zouden er meer moeten zijn! Ik bel de medewerker in kwestie, die is in eerste instantie wat afhoudend. Het probleem was alweer opgelost, dus niet nodig. “Dat is hartstikke fijn, dat het probleem is opgelost,” zeg ik. “Toch is het wel slim om gebruik te maken van dit aanbod van je baas. Veel mensen willen wel hulp van een budgetcoach, maar moeten het zelf betalen en doen het daarom toch maar niet. Voor jou wordt het betaald, waarom zouden we niet in gesprek gaan? Je zult er vast wel iets nieuws van opsteken!” Zij is overtuigd, en wil een afspraak maken. Alleen kan dat niet nu meteen, want ze heeft het werkschema van haar man niet bij zich.

Vervolgens krijg ik haar met geen mogelijkheid meer te pakken, maar uiteindelijk dan toch – via wat hulp van de werkgever. We plannen een afspraak. Helaas zal haar man er niet bij zijn, die wil dat niet zegt ze. Niet handig, aangezien hij degene is die voornamelijk de administratie doet thuis. Maar goed, als we dan wel de administratie kunnen doornemen samen, kan ik haar er het nodige over leren. Ehhhh….nee…dat kan ook niet, want haar man wil niet dat ik de papieren te zien krijg.

Tja, dan wordt het natuurlijk een zinloos verhaal. Het maakt mij nieuwsgierig. Waarom wil de man het niet? Te trots? Iets te verbergen? Schaamte vanwege achterstallige administratie? Ik weet het niet… heel misschien kom ik er nog achter. Het nieuwste verzoek is of ik de man wil bellen om te kijken of ik hem kan overtuigen van het nut van een budgetcoach. Ben benieuwd.

Lees ook:Basics voor besparen 1: Administratie op orde
Lees ook:Hulp….veel te duur….
Lees ook:Goedkoop aan kinderkleding komen
Lees ook:Schenken aan je werkgever?
Lees ook:Bestolen door werkgever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.