Check gratis mogelijkheden!


Eerder deze week kreeg ik een mail van iemand die geïnteresseerd was in budgetcoaching. Zelf net uit de WSNP, gaan samenwonen met vriend die óók net de WSNP verlaat. Moeite met rondkomen, bang om weer in de schulden te komen. Wat kost mijn hulp?

Dat is altijd lastig. Hoe graag ik mensen ook help – ik kan niet iedereen die aanklopt gratis gaan ondersteunen. En rekeningen sturen aan mensen die duidelijk moeite hebben die te betalen… voelt ook niet helemaal lekker. Ik weet het, ik loop een klant mis, maar kijk toch eerst even naar de mogelijkheden bij de gemeente waar ze wonen.

Daar blijken ze een cursus Omgaan met geld aan te bieden. Beter toch als deze mensen die eerst eens even gaan doen. Dus dat geef ik als antwoord, mevrouw is daar blij mee. Had dus kennelijk nog niet zelf ontdekt dat die mogelijkheid er was. En was daar kennelijk ook niet op gewezen door de bewindvoerder WSNP. Ook heeft ze tijdens het WSNP traject dus kennelijk niet geleerd hoe ze het weer zelf moet doen na de schone lei. Ongelooflijk toch?

De moraal van dit verhaal: voordat je iemand gaat betalen voor een dienst – check eerst of het niet ergens gratis of veel goedkoper kan. Een cursus met een groep is altijd goedkoper dan persoonlijke dienstverlening. Diensten van leerlingen zijn goedkoper dan van ervaren krachten.

Lees ook:Met of zonder schone lei
Lees ook:Gratis af te halen
Lees ook:Vergeet je geld niet!
Lees ook:Dol op gratis
Lees ook:Beter iemand betalen dan zelf doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.