Huishoudboekjes zijn net paddestoelen

Vroeger deden de huisvrouwen het heel simpel: ze hielden hun uitgaven bij in een huishoudboekje. Misschien omdat het moest van manlief, omdat hij zijn vrouwtje niet vertrouwde, misschien omdat het gewoon een goede manier is om uit te komen met je geld. Als je weet wat je uitgeeft en wat je nog te besteden hebt, zal het veel minder snel voorkomen dat je over je budget heengaat. Dat kon vroeger natuurlijk ook gewoon niet, want toen was er een loonzakje met contanten. Al kon je bij de bakker en de slager dan weer wel ‘op de pof’ spullen kopen, ook een soort krediet. Maar goed, het bijhouden van je inkomsten en uitgaven is gewoon heel verstandig, dat zul je me vaker horen roepen.

Het papieren huishoudboekje is voor veel mensen nog steeds een uitkomst. Maar er zijn ook alternatieven. Wie computerminded is wil waarschijnlijk liever op de PC aan de slag met het in kaart brengen van de geldstromen in het huishouden. Dat hebben veel andere mensen ook allang bedacht, want inmiddels zijn er veel verschillende digitale huishoudboekjes op de markt. Ze schieten als paddestoelen de grond uit, de laatste tijd.

Ik noem er zo even een paar: Yunoo, CashFlow, Kasboek.nl, ViewOnCash, Tim (van ING) en Simpelhuishoudboekje.nl. De meeste zijn heerlijk gratis en bieden verrassend veel faciliteiten. Op Geldenrecht.nl vind je een overzicht van een aantal van die digitale huishoudboekjes, met een overzichtelijke vergelijking op verschillende kenmerken. Hier op besparen.blog.nl zal ik ook regelmatig ingaan op één van die huishoudboekjes. En jouw input is natuurlijk ook van harte welkom!

Lees ook:Geholpen door de Consumentenbond
Lees ook:Online huishoudboekjes op TV
Lees ook:Ervaring met Yunoo?
Lees ook:Als alles nou eens vanzelf bijgehouden werd…
Lees ook:Echt heel handig!

3 reacties op “Huishoudboekjes zijn net paddestoelen

 1. Ivar

  Dag Anneke,
  leuk dat je de verschillende digitale huishoudboekjes gaat bespreken!
  Een vollediger overzicht dan op geldenrecht.nl staat, vind je hier:
  http://www.overzicht-digitale-kasboekjes.nl

  Ik ben benieuwd naar je bevindingen!

    /  
 2. Anneke Ranzato-Versloot

  Wat een uitgebreid overzicht van digitale huishoudboekjes heb je daar staan Ivar! Ik zal de site zeker benutten. Als je zelf iets opvallends te melden hebt over één of meerder van die digitale kasboeken, schroom dan niet me dat te laten weten!
  Groeten
  Anneke

    /  
 3. Uri

  Nieuw!? Gebruik al bijna 3 jaar een “digitaal huishoudboekje”. Nibud Cashflow Manager van Bankingtools.nl. Maar daar heb ik voor betaald.

  Digitale huishoudboekjes zijn dus niet nieuw, de online (gratis) varianten wel.

  Of je er voor betaald of niet, handig is het zeker wel!

  Mvg.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.