Extra besparen in het nieuwe jaar

De bezuinigingsmaatregelen vliegen ons om de oren. Helemaal deze week, met Prinsjesdag erin. Over 10 dagen gaat de btw omhoog, de zorgpremies zullen verder stijgen, het eigen risico voor de zorguitgaven, de accijnzen op sigaretten en alcohol, de belastingvrije reiskostenvergoeding staat op het punt om afgeschaft te worden… en ga zo nog maar even door.

Duidelijk gevolg: onze koopkracht gaat achteruit. Des te meer reden om nu eindelijk te gaan beginnen met bewust besparen. Of daar nog een schepje bovenop te gooien, als je er al mee bezig bent. Gelukkig zijn er hulpmiddelen.

De Nibud agenda voor 2013 kan je goed helpen! Die geeft niet alleen ruimte voor afspraken enzo. Daarnaast is er bij iedere dag ruimte gemaakt om je uitgaven te noteren. En aan het eind van de maand kom je vanzelf op een bladzijde waar je een overzicht voor die maand kunt invullen. Ook al zou je het niet daar doen, maar bijvoorbeeld liever digitaal, dan nog is het handig dat je er elke dag aan herinnerd wordt.

Lees ook:Gewoon zelf nadenken ipv naar TV programma!
Lees ook:Bespaargoeroe: Marieke Henselmans
Lees ook:We zijn op de wereld…
Lees ook:Ga maar weer rekenen
Lees ook:Overzicht…inzicht…rust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.