Yasi laat zien wat echt belangrijk is

Soms verzuipen we met z’n allen in de wensen en eisen aan allerlei spullen die we denken nodig te hebben. Een laptop, een iPad, iPod, iPhone… of in ieder geval een andere mobiele telefoon, al dan niet smart, een TV met groot scherm, merkkleding, luxe etentjes… ga zo maar door. Dan is het eigenlijk wel weer goed voor de realiteitszin als er ergens in de wereld iets heel naars gebeurt. Liever hebben we die ellende natuurlijk niet, voor de mensen daar is het afschuwelijk, maar voor ons besef van wat er echt belangrijk is heeft het wel iets positiefs.

Een tsunami, een aardbeving, en nu weer die orkaan Yasi in Queensland (Australië). Dat is toch hetzelfde gebied als dat pas nog zo waanzinnig last had van die overstromingen? En nu dus een orkaan die de boel ontwricht. Yasi zal huizen vernietigen, zelfs als die bekend stonden als ‘orkaanbestendig‘. Mensen moeten naar schuilkelders, als ze niet al op tijd zijn vertrokken naar een veilige plek. Volgens mij, als je in zo’n schuilkelder zit, ga je wel praten en nadenken over wat werkelijk belangrijk is in het leven. En dat zijn toch niet die apparaten, die luxe of die auto? Dat is toch veiligheid, gezondheid en liefde? Daarvoor heb je een dak boven je hoofd nodig en voldoende te eten. Dan lijken al die andere dingen opeen erg ver weg en oninteressant. Of denk ik te idealistisch, en zouden ze in die schuilkelders aan het spelen zijn met een Nintendo DS, een PSP en een iPad? Om zich daarbij af te vragen welke prachtige spullen ze graag willen hebben als hun huis weer is opgebouwd?

Lees ook:Apple-mania…veel te duur!
Lees ook:De luxe om je hart te volgen
Lees ook:Af en toe nodig? Niet kopen… lenen!
Lees ook:Vrouw, regel ‘t zelf!
Lees ook:Lang leve de kringloop

2 reacties op “Yasi laat zien wat echt belangrijk is

  1. Rubberen Robin

    Volkomen gelijk. Nederlanders lopen om de kleinste dingen te zeiken, en zijn nooit tevreden. Er moeten zulke dingen gebeuren voordat we t besef krijgen waar we allemaal mee bezig zijn.

      /  
  2. rick

    We hebben het eigenlijk zo lux dat we het zelf niet inzien en alleen maar jaloers zijn op iemand die het nog beter heeft ;-) .

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.