Jongeren uit de min

Er komen steeds meer initiatieven om jongeren te helpen op het gebied van schulden. Schulden bij jongeren? Ja… dat is helaas helemaal geen uitzondering! Het begint natuurlijk klein, met een beetje geld lenen van ouders of vrienden. Maar ja, ze hebben ook allemaal een mobieltje. En niet zomaar één, het moest wel de hipste zijn natuurlijk.Vaak  met abonnement, en dat moet wel netjes betaald worden. En voor je het weet hebben ze een abonnement op een dure sms-dienst. De scooter moet verzekerd zijn, dat kost ook niet niks. En dan nog ermee rijden… benzine, onderhoud… Rijbewijs halen… stappen… coole kleding… waar halen ze het geld voor al die dingen vandaan?

Schulden bij jongeren komen heel veel voor – een paar duizend euro is niets tegenwoordig. En zie dat met een bijbaantje maar eens terug te betalen. Vandaar dus die speciale jongereninitiatieven. Ze hebben tenslotte met heel andere dingen te maken dan volwassenen met een eigen huishouden. Het geld wordt aan andere dingen uitgegeven, de vaste lasten liggen volledig anders. Om ze ook maar een beetje te bereiken moet je het dus wel hebben over die mobieltjes en scooters. Nibud heeft zo’n speciale site, http://www.nibud.nl/scholieren, en Humanitas ook: http://www.uitdemin.nl/.

 

Lees ook:Scholieren opgelet: Nog twee dagen kans om 100 euro te winnen!
Lees ook:Een op zes huishoudens heeft schulden
Lees ook:Leren dat leven geld kost
Lees ook:Méér dan besparen!
Lees ook:Schuldenzooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.