Een op zes huishoudens heeft schulden

Ruim 1 op de 6 Nederlanders (17,2 procent) heeft schulden. Bij tussen de 373.00 en 531.000 huishoudens is sprake van problematische schulden. Jongeren, ouderen en hogeropgeleiden komen steeds vaker in de problemen. Dat blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken dat staatssecretaris Jetta Klijnsma woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. In vergelijking met eerdere onderzoeken is het aantal mensen met schuldproblemen gestegen, meldde ze. Klijnsma noemde de aanpak van de schuldenproblemen ”onverminderd urgent”. Het kabinet zet vooral in op preventie en het versterken van de zelfredzaamheid. In het regeerakkoord is extra geld aangekondigd voor de armoedebestrijding. Volgend jaar gaat het om 80 miljoen euro. Het jaar daarop loopt dat bedrag op tot 100 miljoen.

Merk jij dat meer mensen schulden hebben, of is het hebben van schulen een taboe?

Lees ook:Tegoeden op de spaarrekening naar nieuw record
Lees ook:Méér dan besparen!
Lees ook:‘Ouderen niet fors slechter af dan anderen’
Lees ook:Eén op de vijf heeft gat in de hand
Lees ook:€130 miljoen weggegeven!

Eén reactie op “Een op zes huishoudens heeft schulden

  1. Leen niet te snel geld

    Geld lenen is soms onoverkomelijk maar steek je niet onnodig in de schulden. Heb je een financiering nodig dan kun je eerst nog eens kijken of je deze via een persoonlijke lening kunt krijgen van familie of vrienden. Op http://geldlenenparticulier.org is er info te vinden over dit thema.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.