Kindje kost geld!

Natuurlijk is dat geen nieuws: kinderen kosten geld. Hoeveel dan? Tja, dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van hoe je het aanpakt. In dit artikel zet het Nibud nog maar eens uiteen wat de kosten allemaal zijn en hoe je op de kosten van een baby kunt besparen

Zijn de kosten een reden om niet aan (meer) kinderen te beginnen? Da’s een lastige. Stellen die gewoon héél graag papa en mama willen worden zullen zich meestal niet laten tegenhouden door de wetenschap dat een kind geld kost. En dat is heel goed te begrijpen. Toch is er ook iets voor te zeggen om wel bewust bezig te zijn met waar je aan begint. Niet voor een volgende baby te gaan als je het nu financieel al niet rond kunt breien.

Het is een moeilijke discussie hoor. Je zult de oerdrang maar hebben om heel veel kinderen te krijgen. Dan voelen rationele argumenten zoals de financiën misschien heel negatief ofzo. Maar hoe negatief is het als je jarenlang in de geldstress zit, ieder dubbeltje moet omdraaien en ruzie maakt met je partner over de centen? Ik kan me niet voorstellen dat een kind daar lekker bij opgroeit.

Lees ook:Gratis seminar Kinderen en geld
Lees ook:Handwerken: haken, breien, naaien… helemaal hip!
Lees ook:Schandalig of terecht?
Lees ook:Klein beginnen
Lees ook:Die dure potjes hoeven niet

2 reacties op “Kindje kost geld!

  1. Anneke Ranzato-Versloot

    Twee zielen….Daniëlle!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.