Mee doen met minder

In een tweet van Het Geldblik las ik het bijna verkeerd: ‘mee doen met minder’, in plaats van het veelgeroepen ‘Meer doen met minder’. Sociale uitsluiting, niet goed mee kunnen doen in de samenleving omdat je gewoon nergens geld voor hebt. Dat is bijzonder naar en een lastig probleem – zeker als je kinderen hebt. Goed om te weten is dat veel gemeenten allerlei regelingen hebben om die sociale uitsluiting te voorkomen.

In Purmerend bijvoorbeeld, het Bureau M€€rDoen. Waarmee kinderen bijvoorbeeld gratis hun zwemdiploma kunnen halen – wat met een minimaal inkomen een onbetaalbaar verhaal is. Gratis naar de peuterspeelzaal, en allerlei vergoedingen voor sportieve en culturele activiteiten. Fijn dat dit er is voor degenen die echt niet in staat zijn om zelf genoeg geld te verdienen om gewoon mee te kunnen doen.

Lees ook:Nederlandse ouderen zijn zeer goed af vergeleken met leeftijdsgenoten binnen de Europese Unie
Lees ook:Alle huren met €120 omhoog!
Lees ook:Mandje, geen kar
Lees ook:Gratis leuke dingen doen 4 & 5 oktober
Lees ook:Gratis facelift!

Eén reactie op “Mee doen met minder

  1. Panama

    Gezinnen met jonge, nog niet schoolgaande kinderen die niet kunnen rekenen op een sociaal netwerk, lopen een verhoogd risico met sociale uitsluiting en armoede in aanraking te komen. Sociale uitsluiting betekent voor deze groep niet alleen financiële problemen en problemen met opleiding en werk. Sociaal uitgesloten gezinnen hebben geen netwerk waarop zij terug kunnen vallen, hebben onvoldoende contact met de buurt en voelen zich ook geïsoleerd.Het vermogen van gezinnen zichzelf te redden vermindert nog extra als het welzijnssysteem onmachtig is te zorgen voor een alternatief veiligheidsnet voor gezinnen. Effectieve interventies om sociale uitsluiting tegen te gaan zijn gericht op samenhangende risicofactoren, op het herstellen van het sociale netwerk en het systematisch organiseren van hulp uit dat netwerk (community support).

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.