Alle huren met €120 omhoog!

Maak je borst maar nat, als je in een sociale huurwoning woont. Minister Donner (Wonen) schijnt te werken aan een plan, waarmee alle huren voor sociale huurwoningen in één keer met € 120 omhoog gaan. Dat is toch even niet niks zeg….

Hoe had hij gedacht dit te kunnen doen? Nou, simpel: hij wil het puntenstelsel aanpassen. Door alle huizen in het woningwaarderingsstelsel 25 extra punten toe te kennen à € 4,80 per punt, kom je op een huurverhoging van € 120.

Hierdoor worden alle woningen in de sociale huur fors duurder. Bovendien gaat een deel van de woningen daarmee uit het sociale huurstelsel, omdat de huur boven de grens voor vrije sector huur komt.

Ik was al even bang voor waanzinnig heftige gevolgen voor huurders, omdat ze opeens veel meer huur moeten gaan betalen en misschien ook wel buiten de grenzen voor de huurtoeslag gaan vallen. Maarrrrr de aanpassingen treffen alleen ‘nieuwe huurders‘, staat in het aritkel. Deze actie zal er dus ongetwijfeld voor zorgen dat mensen die in een sociale huurwoning zitten, nog minder snel gaan verhuizen.

Lees ook:Inkomensafhankelijke huurverhoging dreigt een chaos te worden
Lees ook:Inkomens scheefhuurders lastig te achterhalen, waardoor inkomensafhankelijke huurverhoging niet toepasbaar is
Lees ook:Lagere huur bij lager inkomen
Lees ook:Verlichting stress zorgpremie
Lees ook:Besparingen voor huurders

2 reacties op “Alle huren met €120 omhoog!

 1. BasBas

  humor, word huur toeslag dan ook met 120,– verhoogd?
  Bij 120,– verhoging zou ik geen recht meer hebben op toeslag, met andere woorden, .. de “arme” mensen gaan hier weer onder leiden en komen hier door in de financiële shit te zitten.
  Maar dat schijnt ze weinig uit te maken, zolang ze hun eigen hachje maar kunnen redden.

    /  
 2. AdRossr

  Het wordt tijd dat er een partij komt voor een beter Nederland. Daar mag meneer Donner geen functie in hebben want hij wil alleen maar een armer Nderland. Ik wil graag tegen Meneer Donner zeggen dat er kinderen zijn die als lid van een gezin in een sociale huurwoning wonen graag willen verder studeren. Maar met al de bezuinigingen die juist deze mensen raakt, wordt Nederland nooit echt een kenniseconomisch beter land.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.