Gratis leuke dingen doen 4 & 5 oktober

Binnenkort is het Weekend van de Wetenschap. Op 4 en 5 oktober om precies te zijn. Dan zijn er allerlei leuke activiteiten te doen die te maken hebben met wetenschap. Een deel ervan is gratis, andere niet. Als je op de site van het Weekend van de Wetenschap kijkt, kun je alle activiteiten doornemen. Bij de selectie kun je ook kiezen voor ‘gratis toegang’. Een leuk gratis dagje uit, dat ook nog hartstikke interessant en leerzaam is. Ik zeg DOEN!.

Even opletten: gratis toegang is in sommige gevallen niet voor iedereen. Bijvoorbeeld bij BodyWorlds, daar is gratis toegang voor kinderen tot 15 jaar. Volwassenen moeten dus gewoon betalen en dat is niet goedkoop geloof ik. Maar aan de andere kant.. als je er toch al heen wilde met je kinderen, dan is het wel flink goedkoper tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Wel echt gratis is de open dag bij Estec, het testcentrum van de European Space Agency (ESA). Cool, van alles zien over de ruimtevaart… en  dat kan normaal niet, het is alleen op deze open dag toegankelijk. Wel verplicht inschrijven!

Zo zijn er nog veel meer wetenschapsinstituten open voor publiek waar je normaal niet komt. En waar allerlei activiteiten georganiseerd worden, superleuk. Hij gaat mij bij in de agenda, dat Weekend van de Wetenschap!

 

Lees ook:Gratis er op uit dit weekend
Lees ook:Mee doen met minder
Lees ook:Open deuren
Lees ook:Waarom elektrisch roken zo veel beter is dan normaal roken
Lees ook:Gratis week op vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.