Knallende kinderfeestjes

In de vakantie is mijn jongste 5 jaar geworden, en daarvoor moesten we natuurlijk nog wel een kinderfeestje vieren. Zijn eerste! Als we het over besparen hebben… die kinderfeestjes zijn toch wel een post waar vaak flink op bespaard kan worden.

Heel veel ouders hebben geen zin in de puinhoop en drukte van een kinderfeestje in huis. Dus gaan ze weg met het stel kids: naar een speelparadijs, zwemmen, bowlen, of zelfs een attractiepark. Alles bij elkaar is zo’n feestje dan vaak een enorme kostenpost.Het is niet alleen de activiteit zelf, maar ook het eten dat erbij komt en andere kosten.

Gisteren kreeg ik van de vriendjes ook wel de vraag: ‘waar gaan we naartoe?’. Nergens! Voorlopig vieren wij de kinderfeestjes gewoon nog lekker thuis, alhoewel mijn oudste wel al over zwemmen begint. Nu valt dat prijstechnisch ook nog wel mee als je het afzet tegen al die andere mogelijkheden buitenshuis.

Het grappige is, dat het voor de kinderen niet bepaald nodig is om een dure activiteit te verzinnen. Thuis kun je een superleuk feestje organiseren met spelletjes, pannenkoeken en een film. Zelf ga ik nogal over de top met een feest dat helemaal in een thema is – maar dat zal door mijn Scouting-ervaring komen. Heerlijk om het huis aan te kleden, het liefst onszelf ook, in een thema, een verhaal te verzinnen dat erbij past, spannend is, en waar je allerlei huis-tuin-en-keuken spelletjes in kwijt kunt. Met natuurlijk een speurtocht!

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik uiteindelijk altijd ook best veel geld uitgeef aan zo’n thuisfeestje. Door die themadrang van mij koop ik allerlei aankleding, waardoor het geen goedkoop kinderfeestje wordt. Maar dat zou wel gemakkelijk kunnen, het goedkoop maken. Zonder dat de kinderen er een minder leuk feest door hebben….

Lees ook:Slimme tips voor kinderfeestjes
Lees ook:Feest…gratis kinderboek!
Lees ook:Nieuw bespaarleven
Lees ook:Super Sintverjaardag thuis vieren
Lees ook:Besparen op kosten hypotheekadvies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.