Doorbijten tot de lente

Zooooo KOUD zeg! Koning Winter geeft een leuk plaatje met besneeuwde daken en bomen, maar het is ook wel weer veel gedoe. Autoruiten krabben, idiote files op de wegen, mutsen-sjaals-handschoenen-snowboots op, om en aan…ik hoor mensen zeggen dat het zo wel weer leuk was, nu mag de lente weer komen.

Heel eerlijk: ik vind de winter heerlijk. Zoals nu: koud en sneeuw, fantastisch. Ja, ik sta ook te klappertanden op het schoolplein, maar toch. Alleen: wat doet die winter met je portemonnee?

De verwarming brandt vast en zeker harder dan anders – dat energieverbruik kost natuurlijk geld. En de motor van de auto laten lopen tijdens het krabben is ook niet gratis.

Die winterkledij heb je met kinderen in huis eigenlijk nooit genoeg. Sjaals, mutsen en wanten raken gemakkelijk kwijt. De kindervoetjes groeien en groeien, dus de laarzen van vorig jaar zijn alweer te klein.

Ohhhh wat kun je ook hiermee weer besparen door vooruit te denken! Je weet toch dat er ieder jaar wel een periode komt dat het echt winterweer is. Daar zou je toch goed op kunnen anticiperen.

Gewoon op het moment dat ze nog lang niet nodig zijn goedkoop een voorraadje wintergoed inslaan. Omdat zo’n voorraad gewoon handig is. En omdat het nu eigenlijk gewoon te laat is om nog nieuwe laarzen, handschoenen en mutsen te halen. Ze zijn vast nog wel te krijgen, maar omdat we ze nu echt nodig hebben, ben ik natuurlijk minder kritisch op de prijs. Zonde, zonde, zonde.

Goed voornemen voor het nieuwe jaar dan maar….

Lees ook:Pardoes in de winter
Lees ook:Ouderwets aan de slag
Lees ook:Geld terug van je energiebedrijf!
Lees ook:Niet nu stuk gaan hoor!
Lees ook:De strijd tegen de impuls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.