Ouderwets aan de slag

Koude oren, hoesten hoesten, bevroren vingers. Je kunt er niet omheen in deze koude tijden: mutsen, sjaals en wanten of handschoenen zijn gewoon keihard nodig. En hoe het komt weet ik niet, maar je hebt er ook gewoon nooit genoeg! Hoe vaak raakt er niet iemand handschoenen, muts of sjaal kwijt? Gewoon ergens laten liggen of laten vallen. Zelf liet ik mijn handschoenen nog vallen dit weekend, gelukkig was iemand zo aardig om me erop te wijzen. De volgende dag liet ik ze op een tafel liggen bij het ijsbaantje in de stad, maar daar lagen ze gelukkig nog steeds toen we van het ijs afkwamen.

Nu valt het met mijn kinderen wat dat betreft nog mee moet ik zeggen. Die raken tot nu toe hun spullen niet zo kwijt. Maar ja, ze zijn dan ook nog klein en worden goed in de gaten gehouden door juffen, ouders en gastouder. Als ze groter worden en meer eigen verantwoordelijkheid voor hun spullen moeten nemen, zal dat vast en zeker veranderen. Dan blijf je dus aan de gang met steeds nieuwe sjaals, mutsen en handschoenen kopen. Al kán ik er natuurlijk ook voor kiezen weer eens ouderwets aan de slag te gaan…

Vroeger vond ik het wel leuk om wat te breien. Niets ingewikkelds, liefst met dikke wol en dikke naalden – want dan was het snel klaar. Ook niet zo prachtig en kunstig als mijn zus. Maar ik deed het wel. En nu met die winterspullen denk ik: waarom zou ik niet gewoon breinaalden en wol kopen om zelf wat te maken? Dat pakt vast goedkoper uit dan steeds maar weer iets kopen in de winkel. Of eigenlijk… kopen… het zou me niet verbazen als er ergens achter de luiken op zolder nog een tas of mand ligt, met daarin breinaalden en bollen wol. Kan ik vanmiddag wel even naar gaan zoeken!

Kijken of ik nog weet hoe het moet. Insteken, overslaan, af laten glijden – als ik me niet vergis. Iemand nog handige tips voor mij, als ik het echt ga doen??

Lees ook:Laat je helpen!
Lees ook:Lang leve de kringloop
Lees ook:Opruimen met Marktplaats
Lees ook:Af en toe nodig? Niet kopen… lenen!
Lees ook:Chipknip saldo weg op 1 januari 2015?

Eén reactie op “Ouderwets aan de slag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.