Geld terug van je energiebedrijf!

Kijk, dat vind ik dan weer leuk nieuws tussen alle ophef over de huurverhoging die er per 1 juli aan zit te komen. Doordat het de afgelopen winter verre van koud geweest is (waarom had ik ook alweer winterbanden?) hebben we met z’n allen veel minder gas verbruikt. Maar liefst 22% minder zelfs. Tuurlijk, de verwarming hoefde niet hard te werken om het een beetje aangenaam te houden in huis. Dat scheelt behoorlijk in de uiteindelijke energiekosten die we moeten afrekenen met onze energieleveranciers.

Voor een gemiddeld huishouden scheelt dat € 120 op de jaarafrekening. Dus wie weet krijg je een leuk bedrag terug? Dat zou toch mooi meegenomen zijn. Kijk alleen wel uit met de aanpassing van je maandbedrag. Als je dat laat aanpassen naar het verbruik van vorig jaar loop je het risico dat je volgend jaar moet bijbetalen. Want het zou zomaar kunnen dat er eind dit jaar wel sneeuw en ijs is. Dan moeten we weer stoken en schiet de rekening omhoog. Kun je beter je maandbedrag wat hoger laten staan. Moeten bijbetalen is gewoon niet leuk – helemaal als je er geen reserve voor hebt kunnen vormen.

 

Lees ook:Besparen op energie voor studenten
Lees ook:Premie zorgverzekering laag dankzij angst voor eigen risico
Lees ook:Consumentenbond doet oproep: Beltegoeden moeten een jaar bruikbaar zijn!
Lees ook:Betaald aan de drank
Lees ook:Verraderlijke energieberekeningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.