Verdampend geld

Dat je geld kan verdampen… het is toch een vreemde gewaarwording. Helaas is het wel zo. En op allerlei manieren. Inflatie is er één van: als je met hetzelfde bedrag aan euro’s volgend jaar minder kunt kopen, is er toch wat verdampt. Niet van je euro’s, maar wel van de waarde ervan. En het kan erger.

Als je aan het beleggen bent, dan heb je – als het goed is – wel in beeld dat er geld kan verdampen. Dat beleggingen meer waard kunnen worden, maar ook minder. Dat je geld bij een beurscrash in één keer wegvliegt, en bij een gestage daling van de beurs met kleine beetjes.

Bij pensioenen denk je niet zo snel aan verdampen, dan denk je aan zekerheid. Toch kan het heel goed zo zijn dat je pensioen verdampt. Radar heeft er gisteren een stuk van haar uitzending aan gewijd, aan de verdampende pensioenen. Zet de illusie dat je een 100% zeker pensioen hebt maar uit je hoofd. Of in ieder geval: check in hoeverre er sprake is van zekerheid. Zit je pensioen bij een verzekeraar, dan is er eigenlijk altijd sprake van beleggingen. En dus van een verdampingsrisico. Maar ook bij een pensioenfonds is de zekerheid niet meer wat het geweest is.

Om niet voor nare verrassingen te komen te staan, is het belangrijk om goed te snappen waar jouw geld eventueel zou kunnen verdampen. En daar zo mogelijk iets aan te doen, of er andere maatregelen voor te treffen. Dusseh… toch maar even aan de slag met je pensioen!

Lees ook:Kortingen pensioenfondsen raken 5,6 miljoen Nederlanders
Lees ook:Ben je niets vergeten?
Lees ook:Energie wordt goedkoper!
Lees ook:Wat gaat de rente doen?
Lees ook:Biljet van 500 euro blijft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.